┊ ┊ ┊ ┊
┊ ┊ ┊ 🌸
┊ ┊ 🌸
┊ 🌸
🌸
💐 پاسخ به سوالات
سؤال ۸. چرا باید یک سری آدم ها را مقدس بدانیم؟
پاسخ: زیرا خداوند متعال برای رساندن افراد بشر به کمال اختیاری و سعادت دنیوی و اخروی، باید انسانها را هدایت نماید. این هدایت باید به وسیله افرادی از بشر انجام پذیرد که خودشان دارای بالاترین کمالات انسانی باشند، یعنی از هرگونه عقاید باطل و خرافی و تعصبات، و همچنین از هر نوع نژاد پرستی، ملی گرایی و گرایش به قوم و قبیله و طبقه، زبان خاص و جنسیت و... منزه و کاملا پاک و مقدس از هر جهل، عیب، نقص و گناه باشند.
بنابراین باید چنین شخصیت هایی - که دارای علم و عصمت هستند - را مقدس شمرده، نهایت احترام را براي آنان قائل باشیم.
سؤال ۹. چرا یک پیامبرِ زن در میان این ۱۲۴ هزار تا پیامبر نیست؟
پاسخ: اولاً فقط در یک روایت آمده است که از پیامبران، ۱۲۴ هزار نبی و ۳۱۳ رسول هستند اما از خصوصیات و زندگی آنها اطلاعی نداریم و در منابع دینی تقریبا ۴۰ نفر از آنان نامبرده شدهاند و درباره زندگی تعداد محدودتری از آنها در منابع دینی صحبت شده است. پس احتمال دارد زنانی در میان آنها باشند.
ثانیاً در میان اولیای الهی بانوانی وجود دارند که اگرچه مقام نبوت و رسالت ندارند اما در علم و عصمت و قرب الهی از رسولان بزرگ خداوند بالاترند.
خداوند متعال در قرآن کریم حضرت مریم و آسیه را مثل و نمونه برای همه مردان و زنان جهان مطرح نموده ( سوره تحریم آیه ۱۱ و ۱۲ ) و حضرت فاطمه زهرا -سلام الله علیها- هم شأن حضرت رسول اکرم -ص- و امامان معصوم میباشد.
سؤال ۱۰. چرا یک پیامبر چینی نداریم؟
سؤال ۱۱. چرا یک پیامبر از اروپا نداریم؟
سؤال ۱۲. چرا همه ی پیامبران فقط بر قوم سامی نازل شدند؟
پاسخ: همانطور که عرض کردیم از خصوصیات تمام انبياء و رسولان بی اطلاع هستیم اما میدانیم خداوند متعال برای هر قومی، هادی فرستاده است:
( لِكُلِّ قَوْمٍ هَادٍ - ۷ رعد ) بعلاوه منطقه فلسطین و اطراف آن، مرکز بزرگترین تمدن های باستانی هستند. در شمال: یونان در جنوب: یمن در شرق: عراق در غرب: مصر.
بنابراين وجود رسولان بزرگ در این منطقه موجب رساندن سریعتر پیام خداوند به عموم مردم بوده است.
از طرف دیگر رسول بزرگ الهی حضرت ابراهیم -ع- و فرزندان ایشان و امتحانات و گرفتاریهای آنان، درس و عبرتی برای همه جهانیان است؛ به همین سبب از زندگی پیامبران و رفتار مردم با آنها سخن گفته اند و ارتباطی با نژاد آنها ندارد.
معیار ارزش در اسلام فقط به تقوا است و مکتب های شیطانی ملاک و معیارشان ملیت، جنسیت، نژاد، زبان، طبقه، مقام و ثروت میباشد ( يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاكُم مِّن ذَكَرٍ وَأُنثَىٰ وَجَعَلْنَاكُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِيرٌ - ۱۳ حجرات ) .
سؤال ۱۳. چرا خدا عمدتاً با چوپان ها حرف میزده نه با فلاسفه یا دانشمندان و اهل علم و سواد؟
پاسخ: قضاوت درباره چیزی که نمیدانیم، صحیح نیست. از تعداد محدود پیامبرانی که میشناسیم، چند تن چوپان بودند، حضرت ابراهیم سنگ تراش و حضرت موسی نخست در دربار فرعون بود و حضرت زکریا و عیسی مسیح، نجار و پیامبر اسلام -ص- و قبیله اش تاجر بودند. به غیر از اشراف، عموم مردم در گذشته تاریخ معمولا از سواد بیبهره بودند و طبیعی است که پیامبران از توده مردم باشند نه از اشراف زادگان. البته ما از زندگی رسولان حق تعالی بیخبریم، شاید در میان آنها اشخاص فیلسوف و دانشمند وجود داشته است.
سؤال ۱۴. از کشفیات و یا اختراعات پیامبران یا خدمات آنها به بشریت نام ببرید؟
پاسخ: اولاً عرض شد که از تاریخ زندگی انبيا و رسولان خبر نداریم مگر اندکی از آنان؛ پس نمیتوانیم درباره خدمات آنها قضاوت نماییم.
ثانیاً ماموریت آنها هدايت بشر به کمال و سعادت حقیقی و نجات از جهالت و ظلم بوده است نه رفاه مادی.
ثالثاً آنها بسیاری از موانع تحقیقات را برداشتند تا مردم عادی بتوانند عالم شوند و دانشمندان بتوانند بدور از تعصبات و خرافات در رشتههای مختلف تحقیق کنند.
در نظام اسلام و مقايسه آن با تمدن های دیگر به خوبی این امور دیده میشود، بعلاوه اینکه همه علوم در اسلام با انگیزه ثواب آخرت در خدمت واقعی برای مردم است اما در تمدن های دیگر، علوم در خدمت قدرتمندان ظالم است.
به هرحال تا آنجا که اطلاع داریم حضرت آدم به واسطه تعلیم الهی، فرزندانش به کشاورزی ( قابیل ) و دامداری ( هابیل ) مشغول گشتند. حضرت ادریس خیاطی و دوختن لباس، حضرت یوسف طریقه ساخت سیلو و نگهداری دراز مدت گندم و حضرت داود ساختن زره به شکل لباس، حضرت ذوالقرنین ساختن سد غیر قابل نفوذ، از جمله اقداماتشان میباشد.
🔘ادامه دارد...
🌷بیّنات | پایگاه مردمی تنظیم و نشر آثار استاد اخلاق تهران
🆔 @bayyenat110