┊ ┊ ┊ ┊
┊ ┊ ┊ 🌸
┊ ┊ 🌸
┊ 🌸
🌸
💐 پاسخ به سوالات
سؤال ۱۵. فرزندان آدم چارهای نداشتند جز این که با محارم خود ازدواج کنند و تولید مثل کنند، پس نسل آدم حرام زاده است؟
پاسخ: قوانین شریعت در هر دورانی متفاوت بوده است و در مواقع اضطراری لغو میگردد. از طرفی دیگر هر قوم و قبیله ای حتی اگر بدوی باشند، در صورتی که بر اساس آداب و رسوم خودشان ازدواج کنند نکاح صحیح بوده و فرزندانشان حلال زاده میباشند. به هرصورت ازدواج خواهر و برادر در زمان حضرت آدم -ع- حرام نبوده است.
سؤال ۱۶. آیا فلسفه ی خلق آدم در ده هزار سال پیش با اصول علمی همخوانی دارد؟
پاسخ: اولاً دانشمندان علوم تجربی ادعا ندارند که آنچه از قوانین طبیعت کشف میکنند جهانْ شمول است، بلکه امری نسبی است.
ثانیاً اگر امری به صورت نادر رخ دهد آنان امکان تحقيق درباره آنرا ندارند.
ثالثاً بسیاری از حقایق در جهان هست که دانشمندان علوم تجربی اعتراف دارند که در مورد آن هیچ اطلاعی ندارند.
بنابراین درباره خلقت حضرت آدم و حضرت عیسی و دیگر معجزات، دانشمندان علوم تجربی نمیتوانند آنها را انکار کنند، فقط میتوانند بگويند: مطابق قوانین نسبی - که تاکنون کشف شده - نیست.
پس امکان دارد قوانین آن در سالهای آینده کشف گردد، بعلاوه علم و قدرت خداوند متعال، محدود و قابل قیاس با علم و قدرت بشر نیست.
سؤال ۱۷. امامان و پیشوایان دینی چه خدمت مهمی به جامعه بشریت نموده اند؟
پاسخ: مهمترین خدمت به بشریت که هیچ کسی نتوانسته نظیر آنرا انجام دهد نجات انسانها از ظلمات عقاید باطل، خرافات و جهالت و هدایت آنان به جهانبینی صحیح، شناخت و تحقق مکارم اخلاق و منزه شدن از رذائل اخلاقی و ظلم بوده است. این درحالی است که بسیاری از دانشمندان و مخترعان و مکتشفین، در خدمت ظالمان بوده و بشریت را بسوی نابودی کشانده اند مگر تعداد کمی از آنان که با پیروی از پیامبران با ظالمین مبارزه کرده اند.
سؤال ۱۸. آیا زندگی امامان خالی از اشتباه بوده است؟
پاسخ: اگر افرادی معصومِ از خطا و گناه در میان بشریت نباشند، پس مجموعه ی اجتماع بشری از کسانی تشکیل خواهد شد که همه آنها ممکن الخطا میباشند و هرگز حقیقت روشن نشده و هدايت صورت نمیگیرد و حجت بر بندگان تمام نخواهد گشت.
بنابراین ضرورت دارد خداوند متعال حداقل یک شخص معصوم ( ممتنع الخطا ) در بین بندگان قرار دهد؛ به همین علت شیعیان معتقدند که هرگز زمین از حجتِ حق خالی نخواهد بود.
سؤال ۱۹. اگر امامان معصوم برتر از ما آدم های معمولی هستند پس عدالت خدا کجا رفته است؟
پاسخ: اولاً خداوند متعال همه ی عوالم هستی را بر اساس عدل آفریده است. در این نظام احسن تفاوت وجود دارد؛ زیرا لازمه و اقتضای هر نظامی تفاوت و اختلاف است. در عالم از خاک و عناصر مادی تا انواع گیاهان و حیوانات موجود است تا انواع فرشتگان و... .
ثانیاً تفاوت غیر از تبعیض است.
ثالثاً عدالت و ظلم آنجایی مطرح است و معنا میدهد که موجودی حقّی داشته باشد و حقش را بدهند یا ندهند. مخلوقات در برابر خداوند متعال - که همه هستی و کمالات خود را از او یافته اند - هیچ حقّی ندارند. همه موجودات از لطف بی نهایت کریم مطلق به عرصه وجود آمده اند.
بله، اگر از مخلوقات، بیش از ظرفیتشان مسئولیت بخواهند، مسئله ظلم مطرح میشود. پس هرکس بامش بیش، برفش بیشتر است.
خداوند متعال به پیامبران و امامان ظرفیت وجودی بیشتری اعطاء فرموده و از آنها مسئولیت بیشتری میخواهد. داستان تَرک اولای حضرت یونس مشهور است.
🔘ادامه دارد...
🌷بیّنات | پایگاه مردمی تنظیم و نشر آثار استاد اخلاق تهران
🆔 @bayyenat110