نقدی بر یادداشت تحریف آمیز عبدالرحیم اباذری در خصوص کتاب شریعتمداری در دادگاه تاریخ/6
جناب آقای اباذری در ادامه روند تحریفات خود از مرحوم شهیدی چهرهای غیرسیاسی میسازد و در مقابل شریعتمداری را سیاستمدار و اجتماعی مینامد:
«این بزرگان (میرزا فتاح شهیدی و میرزا محمود دوزدوزانی) دراصل ، شخصیت سیاسی نبودند و تنها به تدریس ، تعلیم و تربیت طلاب و اقامه جماعت بسنده کرده و از فعالیت های سیاسی و اجتماعی آنان چندان گزارشی مشاهده نشده است. در حالی که آقای شریعتمداری شخصیت اجتماعی و سیاسی داشت.»
آقای اباذری در این فقره از یادداشت خود ادعا میکند که مرحوم شهیدی و دوزدوزانی اصلا شخصیت سیاسی نبودند و فقط اهل تدریس بودند اما همین آقای اباذری، در مدخل «شریعتمداری، سیدکاظم» در «دانشنامه امام خمینی» اذعان میکند که مرحوم میرزا فتاح شهیدی و میرزا محمود دوزوانی ایشان در برابر رژیم پهلوی موضع منفی سیاسی داشتند:
«در ششم خرداد سال ۱۳۲۶ محمدرضا پهلوی به منظور بازدید از مناطق آزادشده وارد شهر تبریز شد. شریعتمداری برخلاف دیگر عالمان بزرگ تبریز همچون میرزا فتاح شهیدی، مرتضی خسروشاهی و میرزا محمود دوزدوزانی که در برابر رژیم پهلوی موضع منفی داشتند… در مدرسه طالبیه حاضر شد و در آنجا با پهلوی دیدار کرد و ورود او را به شهر تبریز خوشآمد گفت.»(دانشنامه امام خمینی، ج۶، ص۳۸۲)
حتما اباذری پاسخ درخوری برای این سؤال دارد که چگونه یک فرد که تنها کارش تدریس است و هیچ جنبه سیاسی ندارد میتواند علیه شخص اول مملکت موضع منفی سیاسی داشته باشد و آن را عملا و علنا نیز ابراز کند؟!
طبیعی است در قاموس امثال اباذری سیاسی بودن به معنای دودوزهباز، اهل زد و بند بودن، زالووار به قدرت چسبیدن و… است و بزرگانی همچون مرحوم آیتالله شهیدی، که در دهه بیست هجری شمسی به مبارزه منفی علیه محمدرضا پهلوی مشغول بودند با این تعریف هرگز سیاسی نبودهاند. اما این تحریفگریها چیزی از واقعیات کم نمیکند و مرحوم آیتالله شهیدی همانطور که با بیاعتناییشان به ورود محمدرضا پهلوی سیاسی بودن خود را نشان داده بودند، در ادامه نیز با قبول نکردن پول محمدرضا پهلوی به او ضربه حیثیتی مجددی زدند. مرحوم علامه جعفری در این زمینه میگوید:
«روزی شاه به مرحوم آقا میرزا فتاح شهیدی سی هزار تومان پول (به عنوان هدیه) میفرستد (که معادل سی میلیون تومان حالا باشد) مرحوم شهیدی قبول نمیکند! افراد دربار میگویند: این پولی که ما آوردیم نیاز شما نیست و آن را بگیرید و به طلبهها بدهید. میرزا گفته بود: اگر طلبهها از این پولها مصرف کنند، دیگر طلبه نمیشوند.!» (جاودان شعلهای در حیات اندیشه، ص۱۰۶)
گفتنی است همین روایت از طریق دیگری نیز نقل شده است:
«فردای آن روز [استقبال]، شاه برای حاج میرزا فتاح شهیدی پول قابل توجهی توسط آقای صباغ و چند نفر دیگر میفرستد که ایشان قبول نمیکند و پس میدهد. در این موقع آقای صباغ اظهار میدارد: حاج آقا، طلاب مدرسه پاشا چندین ماه است که شهریه دریافت نکردهاند. حاج میرزا فتاح شهیدی پاسخ میدهد: هر پولی را به طلاب نمیتوان داد.»(خورشید پنهان، ص۱۷۱)
🔻 رسانه رسمی بنیاد تاریخپژوهی و دانشنامه انقلاب اسلامی👇
https://eitaa.com/joinchat/861732881Cb60e54e1db