⁉️حال سؤال اینجاست، چرا حضرت زهرا (س) امام نشدند؟
🔰در حدیث نبوی (ص) آمده است: بهترین مکان برای عبادت زنان کنج منزلشان است.
🔆اگر حضرت زهرا (س) امام میشدند، قطعاً باید برای تبلیغ دین به میان مردم میرفتند و نمیتوانستند خود را از مردم برای پاسخ به سؤالاتشان مخفی نگه دارند و این با عصمت حضرت به علت جنسشان که زن بودند مغایرت داشت؛ برای همین احادیث آن حضرت بسیار معدود است.
❓سؤال دیگر اینکه وقتی شنیدن صدای زن بر نامحرمان حرام است، چرا حضرت زهرا (س) در دفاع از حضرت علی (ع) در بین مردم خطابه کردند؟
✨📖✨ لا يُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلاَّ مَنْ ظُلِمَ (148 - نساء)
⚡️خداوند دوست ندارد كسی با سخنان خود بدیها را اظهار كند مگر آن كسی كه مورد ستم واقع شده باشد.
🌟حق تعالی طبق آیه فوق اذن داده است که اگر کسی در حق او ستم شد برای بیان ستم و دادخواهی سخن گوید؛ حتی صدای خود بالا برد و حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) در کربلا برای بیان ستم حاکمان ظالم، در دادخواهی و زنده نگه داشتن حق، به ایراد سخن، آن هم به لحن آتشین و مردانه پرداختند.
✨📖✨ والْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ ۚ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ (71 - توبه)
⚡️مردان و زنان با ايمان ولی (و يار و ياور) يكديگرند، امر به معروف و نهی از منكر میكنند.
✔️طبق این آیه امر به معروف و نهی از منکر بر زنان هم واجب است و اشاره نشده است که زنان فقط زنان را امر به معروف و نهی از منکر نمایند و خطبههای آن دو بانوی بزرگوار، امر به معروف و نهی از منکر برای بیداری مردم در برابر ستم حاکمان بود و هرگز به منبر نرفتند، تا برای مردم درس قرآن یا علوم دینی یاد بدهند و تربیت شاگرد مرد بنمایند.
🔹از سوی دیگر این نهایت مظلومیت حضرت علی (ع) و امام حسین (ع) را میرساند که از مسلمانان هیچ کس نبود از حقوق آن حضرت دفاع نماید تا آنکه این دو بزرگوار آن را بر خود تکلیف دیدند.
🔸علت بعدی آنکه چون حضرت زهرا (س) به نوعی بعد از رحلت نبی مکرم اسلام (ص) کلامش، کلام نبی مکرم اسلام و عقیدۀ او محسوب میشد؛ جایگزینی برای خود نداشتند که به نمایندگی از آن حضرت کلامش را بگوید و علت بعدی آن که فدک حق آن حضرت بود و طرح شکایت از حقوق نزد حاکم شرعی بر زن و مرد یکسان است.
⁉️وقتی خداوند میفرماید: من پیامبر را از گزند مردم حفظ میکنم چرا حضرت علی (ع) از تیغ ابن ملجم حفظ نکرد؟
📜در حدیثی از امام حسن (ع) آمده است: ما معصومین مانند شما انسانهای عادی برای ساختن خانه و کار کردن برای آباد کردن دنیا و تولد فرزند، به دنیا نمیآییم. ما برای مأموریتی به دنیا میآییم و وقتی مأموریت ما در دنیا خاتمه یافت با شهادتمان خداوند فضلش را در حق ما تمام میکند و نزد خود فرا میخواند.
🌈حضرت علی (ع) هم برای کندن چاه و کاشتن نخل به این دنیا قدم ننهاده بودند و رسالتی داشتند؛ وقتی زمان رسالتشان تمام شد، با شمشیر ابن ملجم به دیدار خدا شتافتند. چنانچه در لیله المبیت، در جنگ خندق و هزاران معرکه که جان ایشان از سوی دشمنان مورد تهدید بود خداوند آن حضرت را از خطر و شرّ مردم عصمت بخشید و جان مبارک ایشان را محفوظ و مصون داشت و در شب 21 ماه رمضان که ابن ملجم ملعون آن حضرت را به شهادت رسانید در حقیقت پایان عمری بود که بر مأموریت آن حضرت حقتعالی نوشته بود و ایشان با پایان مأموریتشان در دنیا از دنیا رفتند، نه با تیغ ابن ملجم مرادی لعنة الله!!!
🆔
@telaavat