#شهدای_بهاباد
شهید سرلشکر حاج محمد جلیلی بهابادی
در روز عید قربان سال ۱۳۳۲ شمسی، کودکی در بهاباد و در خاندان بزرگ جلیلی متولد شد که او را «حاج محمد» نام نهادند.
حاج محمد تحصیلات ابتدایی را در بهاباد گذراند و برای تحصیل در مقطع متوسطه و دبیرستان به شهر یزد رفته و در دبیرستان اسلامی رسولیان به تحصیل پرداخت.
بعد از اخذ دیپلم ، در شهریور ماه ۱۳۵۲ وارد دانشکده افسری شده و مدت سه سال در دانشکده افسری به آموزش علمی و رزمی پرداخت در این دوره با شهید امیر نامجو آشنا شد و بوسیله ایشان در جلسات عقیدتی در مسجد المصطفی شرکت کرد . با لو رفتن این جلسات ، او و شهید نامجو به زندان افتاده و شهید جلیلی با دو سیلی و اخذ تعهد بوسیله رکن دو دانشکده آزاد شد .
وی پس از فارغالتحصیلی به رسته توپخانه منتقل و جهت آموزش تکمیلی و خدمت به مرکز توپخانه و موشکی اصفهان رفت .
در اردیبهشت سال ۱۳۵۹ که احزاب کومله و دمکرات کردستان را به آشوب کشیده بودند بصورت داوطلبانه به کردستان اعزام و در پادگان سنندج مستقر شد.
در بحبوحه غائله ضدانقلاب در کردستان، به لشکر ۲۸ پیاده کردستان منتقل شد تا در کنار دیگر همرزمان خود، این توطئه شوم را خاموش سازد. وی به گردان ۳۵۸ توپخانه منتقل و در آنجا به عنوان معاون آتشبار دوم گردان مشغول خدمت شد. شهید محمد جلیلی بهابادی ظرف مدت یکسال در این منطقه به مبارزه با ضدانقلاب پرداخت و در بیشتر عملیاتهای پاکسازی کردستان ایفای نقش کرد.
در ۳۱ مرداد ۱۳۵۹ حین درگیری با ضد انقلاب در تپههای اطراف سنندج، در حمله غافلگیرانه کومله به پادگان سنندج در حالیکه جهت کمک به همرزم خود از سنگر خارج شده بود مورد هدف تیر مستقیم قرار گرفته و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
پس از تصرف پادگان ، دشمن اجساد شهدا را دفن می کند و بعد از چند روز که نیروهای جمهوری اسلامی با فرماندهی شهید چمران ،پادگان را بازپس می گیرند اجساد مطهر شهداء را از خاک خارج و کار شناسایی آغاز می شود.
مرحوم حاج حسین جلیلی پدر بزرگوار شهید ، جهت شناسایی به سنندج می روند و به گفته خود ایشان _ در آخرین دیدار بنده با آن مرحوم _ چون بدن متورم بوده دچار تردید می شوند و اعلام عدم شناسایی میکنند . آن شهید سعید سرانجام به نام شهید گمنام در کنار همرزم خود شهید مصطفی یداللهی که از دوستان زمان دانشجویی بود و بسیار صمیمی بودند در بهشت زهرای تهران دفن می گردد . روحش شاد باد .
🆔
@chantehh