💙👈
عامل هفتم: تشويق و توجه و پاداش
🔶 همانطور كه ترس و مجازات مى توانست در تربيت كودك مؤثر باشد، تشويق و پاداش هم از عواملى است كه كودك را جلو مى آورد و به هدف مربى نزديك مى نمايد.
🔶 يكى از نيازهايى كه در انسان وجود دارد، همان نياز مقبوليت و مورد توجه واقع شدن و جالب بودن است. پاداشها و جايزه ها در سطح بالايى اين نياز را اشباع و برآورده مى كنند؛ چون جايزه و پاداش گذشته از توجه، مسائل زيادترى را در بر دارد، در نتيجه انسان را كه نياز مقبوليت در او شعله مى كشد، با اين وسيله مى توان رام كرد و به بند كشيد و جلو آورد و از اين نقطه ضعف مى توان به صورت يك عامل تربيتى استفاده كرد.
🔶 اما تشويق يك نوع تلقينى است كه از خارج القا مى شود و كاربرد زيادترى دارد؛ مخصوصاً آنجا كه شخص تشويق كننده، با شخصيتى بزرگ و محبوب باشد و در دل كودك محبوبيتى داشته باشد، باعث حركت و پيشرفت كودك است و حتى تصميم و اراده در او ايجاد مى نمايد و بر مى انگيزد و حركت مى دهد.
🔶 پاداش گذشته از آن كه در شخص پاداش گيرنده اثر مى گذارد، در اشخاص ديگر هم مؤثر است، عده اى را تحريك مى كند و جلو مى آورد و عده اى را تنبيه مى كند و توبيخ مى نمايد و در پيش نقل كرديم كه در كلمات امام امير المؤمنين علیه السلام آمده است: «بدكار را با پاداش نيكوكار توبيخ كن!».
📚 تربیت کودک، ص 69
🆔 کانال👈
چشمه جاری