-آیت الله جوادی آملی(حفظه الله)
🌹در فضیلت روزه همین بس که انسان شبیه فرشته می شود، چون فرشته غذا نمیخواهد، نه اینکه حالا در رنج باشد و در زحمت قرار بگیرد، اصلاً نیازی به غذا و آب ندارد؛ این شوق در همین دعاهای ماه مبارک رمضان هست، ما در دعای روز نهم ماه مبارک رمضان است عرض میکنیم: «بِمَحَبَّتِکَ یا أَمَلَ الْمُشْتاقِینَ» خدایا! به دوستی تو قسم، ای کسی که آرزوی مشتاقانی! در غم و شادی احتیاج بدن به آب و غذا بسیار کم است. اگر کسی به یاد بهشت است و اگر کسی به یاد جهنم است واقعاً بدن آب نمیخواهد، واقعاً بدن غذا نمیخواهد.
⭐ در روایات دارد که روزهدار در دو حال خوشحال است: یکی «عِنْدَ إِفْطَارِهِ» و یکی هم «عِنْدَ لِقَاءِ اللَّهِ». غالب شما روزه داران، آن لذّتی که در حال افطار دارید هرگز در طول سال در هنگام ناهار ندارید. چرا در هنگام افطار لذّت میبرید؟ برای خوردن است یا احساس میکنید وظیفهای باید انجام میدادید و دادید؟! چقدر انسان روزهدار در حال افطار خوشحال است! با اینکه غذا، غذای سادهای است و خیلی هم احتیاج به غذا ندارد، اما خیلی خوشحال است و میگوید من خدا را شاکرم که وظیفهام را انجام دادم. معلوم میشود روح ما با یک سلسله امور دیگری علاقهمند است.
⭐بنابراین فرصت فَکّ رهن رسیده است که ما آزاد شویم. یکی از بهترین نعمتها، نعمت آزادی است و این ماه، ماه آزادی است. انسان طرزی زندگی کند که گرفتار چشم و گوش نباشد، این بهترین راه است که انسان فَکّ رهن شده باشد، و از قیود دنیویی آزاد بشود و از آن طرف هم خوشحال است که دستور دینی را انجام داده است.
ــــــــــــــــ
#داناب (داستانکونکاتناب)
👇👇👇
📚
@dastanak_ir