#پرسش_و_پاسخ
سلام میشه لطفا سند
#نهج_البلاغه رو بیان کنید آقای سیدرضی چطور واز کجاجمع آوری کرده؟
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
✍پاسخ:
قرن چهارم هجری قمری، قرن تولد نهجالبلاغه بود که ابوالحسن، محمد بن حسین موسوی (۳۵۹ - ۴۰۶ هجری) معروف به سید رضی، این
#کتاب شریف را در سه بخش خطبهها، نامهها و حکمتها تنظیم و تولید کرد.
قرن چهارم دوران شکوفایی شعر و ادب شیعی هم بود و سید رضی از جمله چهرههای آشنا و برجسته قرن چهارم هجری است.
در این قرن کتابخانهها رونق گرفت و تنها در کتابخانه سید مرتضی در بغداد ۸۰ هزار کتاب وجود داشت، کتابخانه دار الحکمه بغداد نیز ۱۰ هزار نسخه خطی نفیس و هزاران جلد کتاب دیگر داشت.
آزادی شیعیان به حدی بود که در تشییع جنازه شیخ مفید (استاد سید رضی) حدود ۸۰ هزار نفر شرکت کردند که این رقم در تاریخ آن روز بیسابقه بود.
در این شرایط زمینه کاملاً مساعدی برای سید رضی مهیا شده بود تا دست به تألیف مهمترین و ماندگارترین اثر شیعه پس از قرآن بزند.
هم اکنون چندین جلد کتاب موجود است که تمام منقولات سید رضی را با ذکر طرق گوناگون مسندا نقل کردهاند، در بعضی موارد نیز برای یک خطبه دهها سند و منبع آوردهاند.
تفصیل آن را میتوان در کتب مصادر نهجالبلاغه مانند مصادر نهج البلاغة و أسانیده از سید عبد الزهراء حسینی، مدارک نھج البلاغه از هادی کاشف الغطاء، مصادر نهجالبلاغه از سید هبة الدین شهرستانی، اسناد و مدارک نهج البلاغه (فارسی) از محمد دشتی و ده ها عنوان دیگر در این زمینه...ملاحظه کرد.
در عصر معاصر ما هم به همت حجتالاسلام والمسلمین سید صادق موسوی، کتابی ۸ جلدی، با عنوان تمام نهجالبلاغه تألیف شده است که به تعبیر این مولف، متن سخنان امیرالمؤمنین (ع) در نهجالبلاغه از حالت مرسل بودن خارج شده و دیگر منابعی هم که سید رضی، متونی از آنها استخراج کرده است نیز سنددار شدهاند. برای این کتاب، به حدود ۶۰ یا ۷۰ کتابخانه مهم دنیا رفته و از ۸۰۰ عنوان منبع ارزشمند در این مجموعه بهره بردند و در کنار ذکر منابع، سلسله سند تمام روایاتی که ذکرشده هم آمده است.
http://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3290
─═༅𖣔❅ ⃟ ⃟ ﷽ ⃟ ⃟ ❅𖣔༅═─
📑
#پژوهش_ادملاوند
@edmolavand
📚
#آوات_قلمܐܡܝܕ
📡✦࿐჻ᭂ🇮🇷࿐჻𖣔༅═─