🌹هوالعلیم
🔻غیر عرفانی دانستن اشعار حافظ و نظر رهبر فقید انقلاب:
در کلام تمام بزرگان به این نکته برمیخوریم که سبب اشتباه شبه روشنفکران در غیرعرفانیدانستن اشعار حافظ، بیاطلاعی نسبت به زبان خاص عرفاء در تبیین مسائل خود و عدم شناخت کامل نسبت به سبک گفتاری اهل عرفان است.
▫رهبر فقید انقلاب رضواناللهتعالیعلیه در این زمینه میفرمایند:
«ادعیه و قرآن و اینها همه باهمند. این عرفا و شعرای
#عارف مسلک، و فلاسفه هم، همه یک مطلب میگویند؛ مطالب مختلفه نیست. تعبیرات مختلفه است، زبانهای مختلفه [است.] زبان شعر، خودش یک زبانی است. حافظ، زبان خاصی دارد. همان مسائل را میگوید که آنها میگویند؛ اما با یک زبان دیگری. زبانهای مختلف است و نباید از این برکات مردم را دور کرد، باید مردم را به این سفره پهن الهی که قرآن و سنت و ادعیه باشد، دعوت کرد؛ تا هر کس به اندازه خودش استفاده بکند.
این مقدمه بود برای همه مسائلی که بعدها هم اگر پیش بیاید و عمری باشد که اگر ما هم یک وقتی یک احتمال دادیم، نگویید که این تعبیرات را شما آوردید دوباره در میدان، مثلاً دوباره [تعبیرات] عرفا [را آوردید.] خیر، باید بیاید! مرحوم آقای شاهآبادی- رحمه اللَّه- برای عدهای از کاسبها [که] میآمدند آنجا، مسائل را همان طوری که برای همه میگفت، برای آنها هم میگفت. من به ایشان عرض کردم: «آخر اینها [که سنخیتی ندارند!]» گفت: «بگذار این کفریات به گوششان بخورد!» خوب، ما یک چنین اشخاصی داشتیم؛ حالا به سلیقه من درست در نمیآید که نمیشود گفت که اینها اشتباهات است».
▫در این عبارات، بهروشنی بیان شده است که مطالب شاعری مانند حافظ، همان مطالب ناب قرآن کریم و ادعیه ائمه است؛
#حافظ همان مطالب عالی را بیان میکند اما با زبان خاص خود، باید مراقب باشیم تا این اختلاف تعابیر، مردم را از معارف ناب موجود در آثار بزرگان عرفان و حکمت دور ننماید.
📚منبع:عرفان امین،ص ۷۳و ۷۴
☑
@ertan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی