🌤 🕊
🌸 اول نامه به نام کردگار خالق و بخشندهی آمرزگار
مجموعهٔ
#علم_و_اندیشه (هر روز یک قسمت)
گام چهاردهم از چهارده گام: قبول توبهٔ منکران و خطاکاران.
قسمت
۵۴۶/۵۵۲
این قسمت:
#اسلام_و_اعتراف_دانشمندان_جهان
✨هر بخش را به آرامی مطالعه و در آن اندیشه کنید.
_______________
🍃 و لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ لَيَقُولُنَّ اللَّهُ قُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لا يَعْلَمُونَ
و هرگاه از آنان بپرسی: «چه كسى آسمانها و زمين را آفريده است؟» مسلماً آنها خواهند گفت: «خدا»، بگو: «الحمد للَّه (که نزد وجدان خود به این حقیقت روشن معترفید)!» ولى بيشتر آنان علم (و یقین) ندارند (و اهل دانش و اندیشه نیستند)!
And if you ask them who created the heavens and the earth, they will certainly say: Allah. Say: (All) praise is due to Allah; nay! most of them do not know.
📗 ﴾QURAN, LUQMAN, 25 ➖ القرآن، لقمَان، ۲۵﴿
🍃 ثمَّ إِنَّ رَبَّكَ لِلَّذِينَ عَمِلُوا اَلسُّوءَ بِجَهالَةٍ ثُمَّ تابُوا مِنْ بَعْدِ ذلِكَ وَ أَصْلَحُوا إِنَّ رَبَّكَ مِنْ بَعْدِها لَغَفُورٌ رَحِيمٌ
امّا بیتردید پروردگارت نسبت به آنها كه از روى جهالت بدی کردهاند، سپس توبه نموده و در مقام جبران برآمدهاند، پروردگارت بعدازآن مسلماً بسیار آمرزنده و مهربان است.
Yet surely your Lord, with respect to those who do an evil in ignorance, then turn after that and make amends, most surely your Lord after that is Forgiving, Merciful.
📗 ﴾QURAN, AN-NAHL, 119 ➖ القرآن، النحل، ۱۱۹﴿
_________________________
👤 سرتوماس واکر آرنولد، Thomas Walker Arnold؛ مورخ و محقق مشهور انگلیسی مینویسد:
اسلام که مدعی است به اینکه غایت و اهتمام هفتصد میلیون جمعیت را به خود جلب نموده است تنها راهحلی است برای تمامی بیماریهای جهان و این معنی (صرفِ) ادعا یا لافوگزافی نیست که از ناحیهی من صادر شده باشد، بلکه پیش آمدها، دلیل و برهان اثبات آن است.
هر ناظر متفکری وقتیکه به آنچه در آسیای غربی و آفریقا میگذرد توجه کند، میتواند حقیقت آن را ارزیابی کند، زیرا این فقط در اسلام است که تشکیل جامعهی ملل به معنی حقیقی و در طریق صحیح و عملی پیشبینی و طرح شده است.
📘 اعترافات دانشمندان بزرگ جهان، ص ۷۲ به نقل از: اسلام و غرب، ص ۱۲۹
آرْنولْد، سرتوماس واکر (۱۸۶۴م-۱۹۳۰م)، خاورشناس انگلیسی.
وی به زبانهای فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسه، آلمانی و ایتالیایی، پرتغالی، اسپانیایی، هلندی و روسی آشنا بود و از همۀ این زبانها برای تحقیق دربارۀ زبان و ادبیات فارسی و عربی و سانسکریت استفاده کرد.
وی در سن ۲۳ سالگی به هندوستان رفت و به استادی «کالج مطالعات انگلیسی و اسلامی» عَلیگَرْهْ برگزیده شد (۱۸۸۸م). ۱۰ سال بعد در دانشگاه زبانهای شرقی لاهور به تدریس فلسفه پرداخت.
وی نخستین کسی است که بر کرسی استادی زبان عربی در مدرسۀ زبانهای شرقی لندن تکیه زد و سپس ریاست همان مدرسه را بهعهده گرفت (۱۹۲۱-۱۹۳۰م).
مطالعات آرنولد بر دو زمینۀ متمایز از هم استوار گردید. یکی تاریخ اسلام در جهان بهویژه نحوۀ گسترش آن، و دیگری هنرِ نقاشی اسلامی بهویژه ایرانی.
نخستین اثر پژوهشی او در کتاب «تبلیغ اسلام» متجلی است. موضوع اصلی، بررسی انتشار اسلام از آغاز تا زمان حاضر در نقاط مختلف جهان است. نتیجهای که از آن برمیآید، اساساً چنین است که اسلام اولاً به یاری نیروی معنویِ شکافنده و جهانگیری که از درون آن میجوشد و ثانیاً به سبب ضعف معتقدات دینی و فساد دستگاههای روحانیت ادیان {دیگر} آن زمان بهویژه روحانیت مسیحی، توانست بیآنکه نیازی به قدرت ارتش یا فشار فرمانروایان مسلمان داشته باشد، به آسانی در همهجا نفوذ کند.
نظرات مستدل و استوار آرنولد در جهان استعمارگرای قرن نوزدهم اثری ژرف به جای گذاشت. هم خاورشناسان بزرگ به آنها استناد کردند (مثلاً براون در تاریخ ادبیات ایران) و هم شرقیان به ترجمۀ آن همت گماشتند.
🌐
https://www.cgie.org.ir/fa/article/237393/آرنولد
.نشر آزاد است 🌾
________
دریافت کتاب قسمتهای بارگذاری شده +
📽 فیلم معرفی📘
🔝
برو قسمت اول
✨