🖇 دستهبندی آنارشیسم در سینما - بخش سوم
3️⃣ دسته سوم آنارشیسم، فراتر از بحثهای اجتماعی و سیاسی است. در این نوع آنارشیست، الگودهی میشود. بحث در سیستم سینمای استراتژیک قرار گرفته و معنا میشود. پس آنارشیسمی است که فراگیرتر از مباحث اجتماعی و سیاسی است و در اکثر فیلمهای آخرالزمانی تبلور پیدا میکند، در حقیقت به دنبال آن تفکراتی است که در سینمای استراتژیک موجود میباشد و تلاشهایی که سینمای استراتژیک میکند، به نمایش و ظهور میرساند.
❕ برای مثال خیزشی که در هریپاتر مشاهده میکنید، خیزش ولدمورتها که از همان جمع جادوگران هستند، برضد حاکمیت و قوانین میباشد. آنها قیام و لشکرکشی میکنند و به دلایلی که در فیلم بود، یک نوع خیزش اجتماعی است که میخواهد حاکمیت را به کل از بین ببرد. این هم یک نوع آنارشیست و خیزش اجتماعی است. خیزشی اجتماعی با این پیوست که میخواهد حاکمیت موجود را به کل از بین ببرد.
❕چرا بحث فیلمهای آخرالزمانی مطرح شد؟ به این دلیل که سینمای آخرالزمان غالباً یک سینمای استراتژیک است. سینمای استراتژیک، نسبت به گذشته، حال و آینده نظر دارد. سینمای استراتژیک گذشته شما را تحریف و امروز را برای شما به گونهای تعریف میکند که تغییر ماهیت میدهد و برای امروز شما دروغپردازی میکند، همچنین آینده را برای شما ترسیم میکند و الگودهی میکند برای شما که در آینده چه کارهایی انجام دهید.
❕در حقیقت در آنارشیسمی که فراگیر است و در فیلمهای آخرالزمانی به کار میرود، مشاهده میکنیم که یک نوع آموزش به مخاطبان داده میشود که در شرایط اینچنینی، این نوع رفتارها را باید داشته باشیم.
📎 استاد سعید ارجمندفر، نشست «آنارشیسم اجتماعی در رسانه»
#بصیرت_رسانهای
#نشست
🆔
eitaa.com/farajnezhad110
🆔
rubika.ir/faraj_nejad
🆔
wekhed.ir/Faraj_Nejad