💡مولفهها و مصادیق هولوکاستی در انیمیشنها (قوم جدا افتاده و مظلوم)
🔦 فضای کلی داستانهایی نظیر این چهار انیمیشن(فرار مرغی، هتل ترانسیلوانیا، داستان اسباببازی۳ و باب اسفنجی)، جریانی مشابه دارند، اما با مصادیقی متفاوت. یک گروه به همپیوسته اما مجزا و متفاوت از دیگران، تحت ستم قرار گرفتهاند و تا مرز نابودی پیش میروند.
🔦این گروه کوچک، گاهی به لحاظ کودک بودن در میان بزرگترها (باب اسفنجی) یا متفاوت بودن (هیولاها در هتل ترانسیلوانیا) یا عروسک بودن (داستان اسباب بازی) و یا حیواناتی میان انسانها (فرار مرغی) مجزا از دیگران و در اقلیتاند و از طرف صاحبان قدرت (انسانها، پادشاه و....) تحت ستم قرار میگیرند، حقوقشان نادیده گرفته میشود. مورد قضاوت نادرست قرار میگیرند یا ضعیف و ناتوان تصور میگردند.
🔦 داستان مظلومنمایی یهودیان از همان ابتدا مطرح بوده، اما در طول تاریخ، به دلایل مختلف تشدید گردیده است. هرچند نوع زندگی و تعامل عدهای از یهودیان با دیگر اقوام و ملل سبب میشد شاهد بازخوردهایی منفی در اجتماع باشند (مانند داستان تصلیب مسیح به دست یهودای اسخریوطی به عقیده عده ای از مسیحیان).
🔦 پروسه مظلوم نمایی چنان به نفع آنان بود که خود نیز به آن دامن میزدند و گاهی زمینه ساز آن میشدند یا با دروغ و بزرگنمایی، از کاه کوهی میساختند. هولوکاست، نمونه کامل این داستان است.
📓دین، انیمیشن و سبک زندگی، صفحه ۲۴۲
🆔
eitaa.com/farajnezhad110
🆔
rubika.ir/faraj_nejad
🆔
wekhed.ir/Faraj_Nejad