📈جهتدهی به جامعه با سینما
💬سینماگران نیز به سهم خود، به تبع جامعه و تاریخ، همواره بنمایههای نگاه دینی داشته و در آثارشان، بدان توجه کردهاند؛ البته این تعامل، فزار و نشیبهایی نیز داشته است. سینما، با استفاده از روایت و تکنیکهای بصری و صوتی میتواند تأثیر شایانی بر مخاطبین خویش بر جای بگذارد.
◽️عوامل سینمایی، توانستهاند نوع نگاه خاص خود را به مردم شرق و غرب تحمیل کنند و از راه سوژهسازی یا نحوه خاص پردازش سوژهها، هدایت فرهنگی جامعه را به دست بگیرند و برخی حساسیتها را کم کنند یا بزدایند و با نیازسازیهای کاذب، برخی حساسیتهای مورد نظر خویش را توسعه دهند.
🎞خصوصاً در جوامع غربی که مخاطبان سینما بیش از سایر جوامع هستند و تکنولوژی و سرمایهگذاری جدیتری در ساخت فیلم وجود دارد، این تأثیرگذاری افزون بوده است.
📃از سویی سکولاریسم حاکم بر جوامع و کم قوتی نهادِ دین و خانواده در اداره اجتماع، بر اهمیت نقش سینما در جهت دهی به نگاه مردم در آنجا افزوده است؛ تا آنجا که اکنون رقیب بسیار جدی نهادهای منسجم آموزشی غرب، نیز محسوب میشود.
👈لذاست که میتوان بسیاری از تحولات جهان معاصر را از دریچه نگاه سینما نگریست و میزان تعامل سینما، دین و آئینهای شبهدینی را مورد کنکاش قرار داد.
📚دین در سینمای شرق و غرب، محمدحسین فرجنژاد، صفحه 42
#پاراکتاب
🆔
eitaa.com/farajnezhad110
🆔
instagram.com/dr.farajnezhad