#یادداشت_ویژه
🔷تحول در علوم انسانی و اندیشه "مهاجم" اسلامی
💎" در میان سالهای 1330 و 1340 یک پدیده شگفت آور و بی سابقه ای در بستر حوادث ایران بوجود آمد. اینکه میگوییم بی سابقه ، یعنی به آن صورت بی سابقه بود و آن پدیده اندیشه نوین و مترقی و "مهاجم" اسلامی بود که موضع دفاع نداشت . اندیشه مترقی البته قبل از او در ایران و غیر ایران سابقه داشت اما غالبا در موضع تدافع بود ، در موضع تهاجم نبود اندیشه اسلامی.
فقط تنها کسی در نام آوران و معروفان اندیشه نوین اسلامی که در موضع تهاجم قرار داشت در گذشته ، سید جمال را میشناسیم. شاگردان سید جمال رفتند توی سنگر دفاع ؛ بلکه او سنگرهای فکر و فرهنگ و تمدن غرب را از موضع اسلامی خود ، بمباردمان می کرد تا آنها از خودشان دفاع کنند . او به آنها هجوم می برد . او هرگز درصدد این بر نمی آمد ، بنشیند اینجا افکار اسلامی و احکام اسلامی را توجیه کند ، تا با فکر و فرهنگ و تمدن امروز و متداول جور در بیاید ، این کار را سید جمال نمی کرد . این اشتباه بزرگی بود که این مرد بزرگ مرتکبش نمی شد ، بر خلاف بسیاری از شاگردانش ، مثل محمد عبده و رشید رضا و خیلی های دیگر. اینها نشسته بودند ، فکر میکردند که فلان آیه قرآن را چگونه با فرمول های علمی تطبیق کنند که منافاتی نداشته باشد.... شیخ محمد عبده نگاه میکرد می دید در دنیا صحبت از صلح است ، همه می گویند صلح خوب است ، صلح خوب است ، برویم دنبال صلح . بله؟ آن وقت در قرآن این همه آیه جهاد است ، برویم جنگ کنیم . درصدد برمی آمد ثابت کند که جهادی که در اسلام هست ، جهاد تدافعی است . مجبور است ، حمله میکنند ، باید از خودش دفاع کند . یعنی یک اندیشه غلط انحرافی که شاید سالیان درازی مسیر مبارزات ما را منحرف کرد و عقب انداخت ما را. "
⚡️متن فوق بخش هایی است از سخنرانی آیت الله خامنه ای در سالگرد درگذشت دکتر علی شریعتی در سال 1359 که توصیه میکنیم حتما آن را بصورت کامل مطالعه بفرمایید.
💠"اندیشه مهاجم اسلامی" تعبیری است که بنظر می رسد ، "سنجه" مناسبی برای تقسیم بندی جریانات موجود در زمینه تحول در علوم انسانی باشد.
💠کتابهای موجود در زمینه علوم انسانی اسلامی را تورقی بزنیم.
◀️گاه می بینیم رویکردشان صرفا یک رویکرد تطبیقی و تایید یابی است و از معارف اسلامی صرفا در حد چند پاورقی استفاده شده است.
◀️گاه می بینیم جسارت نقد نظریات غربی را دارند ، اما در نظریه پردازی بر اساس معارف اسلامی پای شان می لنگد.
◀️گاه نیز شاهدیم علاوه بر نقد و به چالش کشیدن نظریات غربی ، بر مبنای معارف اسلامی اقدام به نظریه پردازی و تولید فکر می کنند.
✅ بنظر می رسد اندیشه "مهاجم" اسلامی برخاسته از یک "باورمندی" است. باورمندی عمیق به معارف اصیل اسلامی و اعتقاد راسخ به اینکه تنها راه نجات بشریت بهره مندی از این معارف است.
‼️متاسفانه در برخی جریانات این باورمندی وجود ندارد و این جریانات برای آینده انقلاب اسلامی خطرناک هستند. اسلامیزه کردن نظریات غربی چالشی است که انقلاب اسلامی در سالهای آتی قطعا با آن مواجهه خواهد داشت. عمامه به سرهایی که به نظریات غربی رنگ و لعاب اسلامی زده اند.
🖋 تحریریه فتح
🕰زمان مطالعه 3دقیقه
باما همراه باشید 👇برای یک فهم عمیق 👇
🌐
www.Fatehan.net
♦️ایتا
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
♦️بله
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm