🔺همه کمک نمایند جهت نماز دانش آموز
۱_برپایی نماز جماعت مشترک در مدارس و یا مساجد نزدیک به مدارس با حضور گروه های خاص مانند : بسیجیان ، ورزشکاران ، نیروهای انتظامی،
۲_تقسیم مسئولیت
مسئولیتهای مربوط به برگزاری نماز جماعت در مدرسه را بین دانشآموزان تقسیم کنید؛ طوری که همه دانشآموزان به صورت چرخشی این وظایف را انجام دهند. معمولا دانشآموزان به برعهده گرفتن مسئولیت و انجام مسئولیتهای محوله علاقه دارند.
۳_برجسته ساختن نکات مثبت دانشآموزان
والدین و مربی باید سعی کنند نکات مثبت دانشآموز را برجسته کنند؛ مثلاً اگر خوب درس میخواند، آن را برجسته کنند و بگویند دانشآموز و نوجوان به این خوبی و زیرکی چه بهتر که نمازش را هم بخواند.
۴_ارزش و احترام به افراد نمازخوان
در محیط مدرسه اگر تمام نیروهای اجرایی و خدماتی به افراد نمازخوان احترام کنند، دیگران هم به طور ناهوشیار به سوی نماز کشیده میشوند مخصوصاً برخورد نیروهای خدماتی باید حساب شده باشد؛ زیرا دانشآموزان بيشترین برخورد و ارتباط را با آنان دارند و با آنان صمیمیتر هستند؛ البته باید به گونهای عمل نشود که اولاً موجب احساس بدبینی دیگر افراد شود و ثانیاً موجب یک نوع رواج ریاکاری در نوجوانان شود.
۵_راهکارهاي تشويق دانش آموزان به نماز عبارتند از:
ايجاد احساس خوشايند نسبت به نماز
اولين گام اين است که تلاش کنيم نوجوان احساس خوشايندي نسبت به نماز پيدا کند، زيرا اگر احساس خوبي به نماز داشته باشد، خود به دنبال کسب اطلاعات و شناخت بيشتر نسبت به آن برميآيد.
به کارگيري شيوههاي غيرمستقيم
از به کارگيري جبر و فشار براي انجام فريضه نماز اکيداً پرهيز کنيم . از روشهايي استفاده کنيم که مطابق رغبتها و انگيزههاي خودآگاهانه و دروني دانشآموزان باشد.
استفاده از الگوهاي رفتاري
همانندسازي با الگوي محبوب امري طبيعي و فطري است، مشاهده والدين، دوستان، نزديکان، خويشان و ديگر الگوها در حين اقامه نماز با معنا، اثر خوشايندي در جذب او به اين فريضه مهم خواهدداشت.
بيان خاطرههاي زيبا در اهميت و عظمت نماز
در مناسبتهاي مختلف از خاطرات زيبا و اثر بخش نماز که خود تجربه کردهايم و يا از ديگران شنيده و خواندهايم براي آنها نقل کنيم.
توأم کردن نماز با تجارب خوشايند
با پاداش و هديه دادن بدون اطلاع قبلي و احترام بيشتر به آنان بعداز اداي نماز، خاطرهاي خوش آن لحظات را براي آنان تثبيت کنيم.
افزايش تجربه در خواندن نماز
هيچگاه اشتباه خواندن نماز را به آنها گوشزدنکنيم ؛ بلکه ابتدا انجام اشتباه را از آنها بپذيريم و سپس به مرور زمان درصدد اصلاح آن برآييم؛ چرا که توجه به مثبتها، اعتماد به نفس و ارزشمندي را در پي خواهدداشت و با تشويق، قدرت عقل کودکان افزايش مييابد.
توجه به عوامل افزايش گيرايي و جاذبههاي معنوي نماز
در عين رعايت سادگي و زيبايي از عوامل محيطي براي افزايش جاذبههاي نماز آنها استفاده کنيم. مثلاً:
ـ حضور با تبسم و شاداب مربيان و معلمان در هنگام اقامه نماز.
ـ تهيه چادر رنگي و زيبا براي دختران از طريق خانواده و يا مدرسه ،براي اقامه نماز.
ـ استفاده از سجاده و جانماز براي اقامه نماز.
ـ استفاده از بوي خوش هنگام نماز.
ـ استفاده از رنگهاي آرامشبخش در تهيه سجاده، چادر.
1- آگاه نبودن دانش آموزان از اهمیت و فضیلت نماز جماعت
2- نداشتن امکانات خوب و مناسب و سرویس های بهداشتی
3- عدم تشویق مکرر دبیران به نماز و اهمیت آن
4- پایبنده نبون دوستان برای هم دیگر به نماز و شناخت آن
5- نداشتن سجاده و جاکفشی و جا مهری مناسب در نماز خانه
6- نداشتن ظاهر مناسب نماز خانه و بد بو شدن آن از طریق جوراب دانش آموزان