#گزارش
دکتر نجف لکزایی:
«خبرگزاری علوم انسانی اسلامی» راهاندازی شود
🔸به گزارش «فکرت»، آنچه در پیش میآید بخشهایی از سخنان حجت الاسلام والمسلمین دکتر نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی است که در اختتامیه سومین همایش «علوم انسانی_اسلامی، پژوهش و فناوری» مطرح شد.
🔰«امروزه در راستای ایجاد تحول مطلوب در عرصه علوم انسانی- اسلامی به شدت نیازمند هم افزایی و همگرایی دستگاه و نهادهای ذیربط به خصوص همکاری پژوهشگاه های علوم انسانی – اسلامی هستیم.
به عنوان نمونه پیشنهاد ما این است که دستگاه و مراکز مختلف با توجه به ظرفیت های خودشان از جمله مراکز آموزشی یا پژوهشی و چه آموزشی پژوهشی ها، به عنوان پایلوت و نمونه برای ارتقای یک رشته انتخاب شوند. البته این کار را وزارت علوم می تواند انجام دهد و مهم آن است که از آن رشته حمایت شود تا بتوان گفت آن مجموعه محور آن رشته شده است.
🔸پیشنهاد بعدی ناظر به لزوم کمک به مأموریت یابی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در حوزه ارتقاء علوم انسانی است که وزارت علوم کاملاً در محور کار خودش قرارداده است.
▪️پیشنهاد سوم نیز راه اندازی مجلات بین المللی برای ارائه و تبیین دستاورد های علوم انسانی -اسلامی است تا با کمک وزارت علوم، مراکز بتوانند به زبان غیر فارسی نیز مرجعیت علمی را به دست آورند.
▪️پیشنهاد بعدی، انتشار کتاب های بین المللی به زبان غیرفارسی از دستاورد های علوم انسانی- اسلامی است که باید این تصمیم نیز در دستور کار قرار گرفته و اگر پژوهشگاه ها و دانشگاه هایی اعلام آمادگی کردند، این مهم مورد حمایت وزارت علوم قرار بگیرند.
🔸آخرین پیشنهاد بنده نیز تأسیس یک خبرگزاری در حوزه علوم انسانی اسلامی است. یکی از مشکلاتی که ما داریم این است که در این حوزه خیلی ضعیف هستیم و بخش عمدهای از پژوهشها تولید می شوند اما دست پژوهشگاه می مانند و متخصصانی را نیاز دارد که مقوله ترویج این پژوهشها را پیگیر باشند و نهادی که می تواند این کار را انجام دهد حداقل یک خبرگزاری تخصصی است.
▪️البته ناظر به مأموریت رسانه ملی آن چه قابل توجه است این که در صداوسیما تنها شبکه چهار می تواند این کار را انجام دهد که آن هم بسیار ظرفیت محدودی دارد، ضمن آن که ما در مجلات هم مجلاتی نداریم که بتواند کار ترویج را انجام دهد و یا اگر خبرگزاریهای فعلی گروهی را با این عنوان ایجاد کردند، این مسأله باید مورد حمایت جدی وزارت علوم قرار بگیرد.»
🔻
فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
🆔
@Fekrat_Net