مصاحبه تیم سیاسیون با دکتر احمد قدیری، دانشآموخته حقوق بینالملل و تحلیلگر سیاسی پیرامون بحران اجتماعی در آمریکا و انتخابات ریاست جمهوری این کشور
بخش اول
🔖 به عنوان سؤال اول، به نظر شما در انتخابات ریاست آمریکا بایدن پیروز خواهد شد یا ترامپ؟
♦️ به دلیل وجود سیستم الکترال کالج در انتخابات آمریکا، پیشبینی اینکه چه کسی رئیسجمهور خواهد شد بسیار سخت است. زیرا چهبسا فردی با رأی مردمی کمتر اما با آراء الکترال کالج بیشتر رئیسجمهور گردد. همچنان که جرج بوش در سال ۲۰۰۰ و ترامپ در ۲۰۱۶ با چنین وضعیتی به پیروزی رسیدند.
اکنون اگرچه بایدن در نظرسنجیهای CNN و FOXNEWS اندکی پیشتاز است اما میدانیم که نظرات مردم در طول تبلیغات نوسان دارد.
آشوبهای اخیر نیز درصورت تداوم میتواند به نفع ترامپ شود و او با ایجاد فوبیای سیاهان و ایجاد دوقطبی، افکار عمومی را به خود جلب کند.
مطلب دیگر آنکه به دلیل وضعیت رو به وخامت بایدن و ابتلا به آلزایمر شدید، ممکن است کناره گیری نماید و ترامپ با فرد دیگری رقابت نماید.
🔖 تأثیر انتخاب هرکدام از نامزدها بر ایران را چگونه ارزیابی میکنید؟
♦️ تجربه نشان داده دو حزب در سیاست خارجیشان در قبال ایران تفاوتی با یکدیگر ندارند و حتی ضربهای که اوباما به ایران وارد کرده، ترامپ نکرده.
ترامپ نعمت بزرگی برای جمهوری اسلامی است؛ زیرا ارکان قدرت آمریکا را به زوال کشانده و وضعیتی که میبینید را رقم زده.
🔖 تاثیرات انتخاب شدن هرکدام بر منافع خاورمیانه را چگونه ارزیابی میکنید؟
♦️آشوبهای آمریکا و تحلیل توان ارتش آن کشور، خروج نیروهای آمریکایی از منطقه را تسریع خواهد کرد و ممکن است نوبت رونمایی از آخرین پروژه غرب برای خاورمیانه پساداعش فرا رسد؛ پروژهای که یک ناسیونالیست عرب، بهسان صدام، وارد سوریه و عراق شود و نگذارد جای خالی آمریکا توسط ایران پر گردد.
🔖 تحلیل شما از اعتراضات کنونی در آمریکا چیست؟
♦️ اعتراضات اخیر را با انگیزه خونخواهی جرج فلوید نمیدانم. مرگ او صرفا جرقهای بود که بشکههای باروت را منفجر و گسلهای اجتماعی را فعال کرد.
هرچه اقتصاد بزرگتر باشد، وقفه و ضربه در آن نیز اثرات مهلک و مخربتری دارد.
چنین اغتشاشاتی چرخه خشونتها، ابتلا به کرونا و افت اقتصادی را بیشتر خواهد کرد و چهبسا تا تجزیه آمریکا و جنگ داخلی ادامه یابد.
🔖 فضای مجازی در اعتراضات آمریکا تا چه حدی ممکن است تاثیر گذار باشد؟
♦️ فضای مجازی و شبکههای اجتماعی در آمریکا نیز مانند همه جای دنیا مهم و اثر گذار است. البته من دیدم برخی قطع اینترنت بینالملل در ایران و عدم قطع آن در آمریکا را مقایسه کرده بودند که از اساس اشتباه است.
زیرا اولا کشوری که ارتش را فراخوانده، دستور تیر داده و در بسیاری شهرها حکومت نظامی اعلام کرده، دیگر مضحک است که قطع بودن یا نبودن اینترنت را ملاکی برای رعایت یا عدم رعایت حقوق عامه قرار دهیم.
ثانیا تفکیک اینترنت به ملی و بینالمللی در آمریکا، اساسا وجهی ندارد زیرا آنچه برای ما بینالمللی محسوب میشود برای آمریکا ملی و به مثابه قطع برق است و اقتصاد را فلج و اعتراضات را تشدید میکند.
۹۹/۳/۲۶
t.me/PoliticalSt
@GhadiriNetwork