🗳 بیست گفتار انتخابات
بخش اول
۱. تصور نگارنده بر آن است که احمدینژاد تایید صلاحیت میشود زیرا ردصلاحیت مجدد وی تبعات سنگینی دارد که کمترینش افت شدید مشارکت است؛ همچنانکه احتمال میدهم رئیسی نیز در نهایت وارد صحنه شود زیرا تنها کسی است که توان مهار و شکست احمدینژاد را دارد.
۲. گرچه احمدینژاد با مواضع لیبرالیسم فرهنگی، اشتیاق به مذاکره و معامله با آمریکا، مخالفت با نظارت استصوابی، موضعگیری علیه حضور ایران در سوریه و فاصلهگذاری آشکار با رهبری، به یک اصلاحطلب تمامعیار تبدیل شده، اما در این انتخابات اندک تعارفات نیز کنار گذاشته خواهد شد و اصلاحطلبان رسما از او حمایت خواهند کرد.
۳. حمایت اصلاحطلبان از احمدینژاد عجیبتر از حمایت آنان از هاشمی در ۸۴، پس از تخریب گسترده او در دولت اصلاحات نیست و این تجربه بار دیگر درخصوص احمدینژاد تکرار خواهد شد.
۴. اگرچه حضور رئیسی ریسکی برای اوست اما ریسک بزرگتر باخت نظام و انقلاب و فروپاشی اقتصادی و انفجار اجتماعی است؛ بنابراین «رئیسی نیاید»های بعضا خیرخواهانه، عجیب و غیرمنطقی است.
۵. در ۹۶ با «هیولا» ساختن از رئیسی مانع پیروزی او شدند و در ۱۴۰۰ با «فرشته» سازی از او و اینکه «حیف است رئیسی از قوه برود» سعی در تقلیل آراءش خواهند داشت؛ موضوعی که میبینم برخی نیز در دام آن افتادهاند. البته پازل عملیات روانی متوقف بر آن نخواهد ماند و با ادعای اینکه «درصورت شکست رئیسی، او مجددا رئیس قوه قضائیه خواهد شد» سعی میکنند به هر نحو مانع شکست خود و پیروزی وی شوند.
۶. اگر قرار باشد فردی که در سمتی موفق بوده به سمت بالاتر نرود، پس چه کسی برود؟ کسی که موفق نبوده؟! با این رویکرد، به دلیل کارنامه درخشان رئیسی در آستان نیز نباید از رفتن او به قوه استقبال میکردیم!
۷. ویژگی حضور دو ساله رئیسی در قوه این بوده که دست به اقدامات ساختاری و تحولات اداری و قضایی زده و به عبارت دیگر قطار را روی ریل انداخته است. ضمن آنکه حد یقفی برای کار در یک دستگاه وجود ندارد. اگر صد سال هم رئیسی در قوه باشد، به اندازه صد سال کار برای انجام هست. آنچه اهمیت دارد، دعوت از اصلح مقبول برای تحولات بزرگتر و مناصب بالاتر است.
۸. همه دلسوزان و مطلعان و از جمله رؤسای قوه قضائیه بارها به درستی اذعان کردهاند که مهمترین راه مبارزه با فساد، پیشگیری بهواسطه خشکاندن بسترهای ایجاد آن است. اگر مبارزه با فساد را در اولویت، و اقدامات قوه را در برخورد با مفاسد مطلوب میدانیم، باید تلاش کنیم تا این اقدامات از مجرای ریاست جمهوری ارتقاء و گسترش یابد.
۹. درحال حاضر متاسفانه جوانگرایی به بچهبازی تنزل پیدا کرده و هرکسی به صرف جوان بودن و فالوور داشتن خود را یک گزینه میپندارد! البته اینها میدانند که نه مقبولیت دارند و نه صلاحیت، و هدفشان چهرهسازی از خود و دستیابی به مقام و موقعیتی همچون وزارت است.
۱۰. بسیاری از «میآیم»ها برای تست افکارعمومی و یا بالا بردن قیمت خود است؛ همچنانکه بسیاری از «نمیآیم»ها برای مصون ماندن از تخریبهای انتخاباتی تا زمان ثبت نام است. به شدیدترین انکارها و تکذیبها هم اعتمادی نیست و کاندیداها با ادعای احساس «تکلیف» و یا فشار و درخواست «مردم» ثبت نامشان را توجیه خواهند کرد.
۹۹/۱۲/۱۱
بخش دوم:
eitaa.com/ghadirinetwork/3049