🗳
پدیده انتخابات
تدوام دولت رئیسی مطالبه حامیان رئیسجمهور فقید است و از این جهت عضو کنونی کابینه بر دیگر کاندیداها مزیت نسبی دارد و به فرض تسری وضع کنونی به روز انتخابات، فردی که بتواند تأیید و حمایت عموم وزرای دولت و خانواده آیتالله رئیسی را داشته باشد، توفیق بیشتری بر رقبا خواهد داشت.
در میان همه گزینههای احتمالی داخل و خارج کابینه، توانمندترین و رأی آورترین گزینههای جبهه انقلاب را احمد وحیدی و سیدپرویز فتاح میدانم؛ گزینههای بکری که اقبال به هر کدام از این دو بستگی به آن دارد که مردم نیاز کشور را سکانداری فردی سیاسی-نظامی بدانند یا عمرانی-اقتصادی.
در خصوص مزیتهای احمد وحیدی باید بدانیم اصولا وزیر کشور به دلیل گستره مسؤلیت و مأموریتی که دارد در عموم کشورها گزینه اصلی ریاستجمهوری است.
شخص وحیدی، با سابقه وزارت دفاع در دولت دوم احمدینژاد، نظامی موفقی بوده که پیش از حاج قاسم فرماندهی نیروی قدس را برعهده داشت و از حیث حضور میدانی در صحنه، مورد تقدیر رهبر انقلاب و همراه و همسفر آیتالله رئیسی بود.
به این ترتیب وحیدی تقریبا همه مؤلفههای مزیتساز را دارد و آنچه میماند هنر ستاد و تیم رسانهای او در عرضه این ویژگیهاست.
البته نظامی بودن او از یک سو و متولی امور انتظامی و گشت ارشاد بودن نیز از سوی دیگر برای بسیاری مطلوب نیست و اهرم تخریب وی برای طرف مقابل خواهد شد؛ مضافا آنکه در سخنوری چیره نیست و ممکن است در مناظرات انتخاباتی مغلوب گردد.
سیدپرویز فتاح با سوابقی چون وزارت نیرو در دولت اول احمدینژاد و سپس ریاست کمیته امداد، بنیاد مستضعفان و اکنون ستاد فرمان اجرایی امام، تجربیات متنوعی در عرصه اقتصادی و عمرانی دارد و عمرش را در سازندگی و محرومیتزدایی صرف نموده است.
وحیدی و فتاح به فرض کاندیداتوری، هر دو در چهره بکر انتخابات بودن و توفیق و تنوع مسؤلیتها برابرند با این تفاوت که آراء منفی فتاح به مراتب کمتر از وحیدی است که از این حیث میتواند جاذب آراء خاموش و خاکستری نیز باشد.
مضافا آنکه سید و ترک بودن وی از جمله نکات رأیسازی است که نباید از نظر دور داشت.
احمد قدیری
۱۴۰۳/۳/۵
@GhadiriNetwork