📍نفع مردم، ارزش محوری وفاق
📝 نواصولگرا نوشت:
🔹قالیباف در دو روز گذشته، دوبار دربارهی این مسئله صحبت کرده که وفاق باید منجر به نفع عمومی و ایجاد ارزش افزوده برای همه مردم شود. یعنی غایت و هدف اصلی از همکاری و همافزایی ساختارهای نظام، باوجود اختلاف نظرهای سیاسی، کارشناسی و حتی فکری، این است که مشکلات و مسائل مردم حل شود. لازمهی چنین هدفی، همدلی در این مسیر بین قوای سهگانه است. به جای سیاستزدگی و قبیلهگرایی که متاسفانه سکه رایج سیاست در ایران بوده، باید مسئله مردم را در میانه گذاشت و به حل آن در همکاری باهم پرداخت.
🔹اما این همکاری خود باید بر اصول و قواعدی ابتنا داشته باشد تا اختلافات در آن به حداقل برسد. اصولی که سابق براین توسط سران قوا به ویژه قالیباف و پزشکیان مورد تاکید قرار گرفته؛ قاعده کلیتر، سیاستهای کلی ابلاغی توسط رهبر معظم انقلاب در موضوعات اساسی کشور است. این موارد به مثابهی یک چارچوب کلی در زمینههای تخصصی، اهداف و قواعد حرکت قوا را مشخص نموده. نکته مهم این است که سیاستهای ابلاغی از فرایندی مبتنی بر اجماع فکری حاکمیت بیرون آمده و خود مولود هماندیشی و همکاری فکری در نظام حکمرانی است.
🔹قاعده جزئیتر هم برنامه هفتم توسعه است. پزشکیان که خود جز نمایندگان رای دهنده به این برنامه در دوران مجلس یازدهم است، حالا قول داده که بعد از برخی ویرایشها، این سند و میثاق ملی را اجرا کند. گرچه ممکن است اصلاحاتی را براساس حق ذاتی خود از مجلس درخواست نماید اما اساس کار همان چیزی است که با تلاشی مبسوط نگاشته شده. واقعیت این است که اگر اصلیترین مسائل آن برنامه اجرا شود، بسیاری از مشکلات کشور مانند ناترازی انرژی در عرصههای مختلف حل خواهد شد.
🔹البته علاوه براین متون و قواعد، وفاق نیازمند همکاری دوطرفه و چندطرفه در ساختار نظام حکمرانی هم هست. طرفین برای آن حاضر میشوند از برخی خواستههای خود کمی عقبنشینی کنند تا مسائل به سمت حل شدن، پیش برود. اگر یک طرف بخواهد بدون هزینه دادن، صرفا مسیر مورد نظر خود را طی کند، منطقا از این چارچوب همکاری خارج شده است و خطرات بعدی را تولید میکند. لذا حراست از این قواعد، لازمهی بقای وفاق در عرصه ساختاری خواهد بود.
🆔
@ghalibaffan