👈چهار تحلیل اشتباه درباره نبرد اسرائیل و حماس
✍دکتر امیر عسگر
در ابتدای نبرد طوفانالاقصی اکثر تحلیلگران سعی داشتند تحلیلهای خود را در خصوص این جنگ ارائه دهند. پس از گذشت بیش از ۹۰ روز از شروع طوفانالاقصی مشخص شد که برخی از این تحلیلها اشتباه و برخی دیگر درست بودهاند. در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره خواهیم داشت.
نخستین تحلیل غلطی که بارها از زبان افراد آشنا به مسائل نظامی شنیده میشد این بود که آمریکا به هیچ عنوان در این نبرد حضور پیدا نمیکند. دلیل این تحلیلگران این بود که آمریکا درگیر نبرد با روسیه و چین است و بعید است این دو جبهه حساس را رها کرده و مجددا در خاورمیانه قدرتنمایی کند.
روابط سردی که بین نتانیاهو و بایدن وجود داشت این تحلیل را قوت میبخشید؛ اما گذشت زمان نشان داد که اسرائیل خط قرمز آمریکا است و هر دولتی اعم از جمهوریخواه یا دموکرات ملزم به حمایت از این دولت نامشروع میباشد. شاید بتوان گفت که حمایت بهموقع آمریکا از رژیم صهیونیستی تنها دلیل پابرجابودن این رژیم تا به اینجای نبرد است.
یکی دیگر از تحلیلهای نادرست این بود که عمده تحلیلگران بر این باور بودند که اسرائیل توان نبرد طولانیمدت علیه غزه را نداشته و نهایتا در مدت چند هفته اعلام آتشبس میکند. کمتر کسی از همان ابتدا تصور میکرد که اسرائیل ۹۰ روز مشغول این نبرد باشد و جنایتهای هولناکی را در آن رقم بزند. شاید بتوان گفت که فشارها علیه رژیم به اندازهای نبوده است که اسرائیل را وادار به آتشبس و قبول شکست کند.
حضور نتانیاهو در راس قدرت نیز بیتاثیر نبوده است. نتانیاهو خوب میداند که فردای پایانیافتن جنگ، محاکمه خواهد شد. از اینرو، بهدنبال ادامهدار کردن نبرد در غزه است.
از دیگر تحلیلهای غلطی که لازم است در اینجا به آن اشاره داشته باشیم این بود که اغلب تحلیلگران بر این باور بودند که اسرائیل توانایی جنگ در چند جبهه را ندارد و به همین دلیل از وسیعتر شدن دامنه جنگ پرهیز میکند.
اما در روزهای اخیر شاهد این بودیم که اسرائیل در لبنان، سوریه و ایران رفتارهای جنایتکارانهای را در پیش گرفته است که بهطور قطع منجر به تحریک بیشتر جبهه مقاومت خواهد شد. نتانیاهو و دولتش بر این عقیده هستند که در صورت ورود همهجانبه ایران، حزبالله و سایر گروههای مقاومت به جنگ، آمریکا نیز وارد خواهد شد.
نتانیاهو بدش نمیآید پای ایران را به جنگ باز کند. از سوی دیگر ایران نشان داده که تمایلی برای ورود مستقیم به جنگ ندارد. همین مسئله جسارت اسرائیل را افزایش داده و بعید نیست در روزهای آینده باز هم رفتارهایی را از سوی اسرائیل شاهد باشیم که ایران را تحریک به ورود مستقیم به جنگ کند.
اکثر تحلیلگران بر این باور بودند که اسرائیل اطلاعات دقیقی در خصوص تونلهای حماس دارد و میتواند با نفوذ به آنها کار مقاومت را برای همیشه تمام کند. از سوی دیگر بحث تزریق گاز اعصاب و آب به درون تونلها مطرح بود که گذر زمان نشان داد که چنین ادعاهایی کمدیای بیش نبود.
#ققنوس_آتشین
🌐
@diba_313
🌐
@ghoghnuos13
─┅═ঊঈ☘️🌼🍀 ঊঈ═┅─