🇮🇷 🇺🇸 #آمریکا و پذیرش #ایران_هستهای
1⃣ قسمت #اول#تحلیل_مهم
در روزهای اخیر، در بین تمامی اخبار تقابل آمریکا با ایران که از افزایش حضور آمریکا در منطقه ما سخن به میان می آورد، خبر های کوتاهی از افزایش توانایی های هسته ای ایران و حتی آزمایش قریب الوقوع هسته ای ایران مطرح میشود.
در این زمان دیگر این دست اخبار را نباید به چشم خبرهایی از جنس ایران هراسی در نظر بگیرید.
بنا به شرایط منطقه و تلاش جهت بقا و احیای هژمون آمریکا ، به نظر می آید حلقه های تصمیم گیر آمریکا یا حداقل هسته هایی از تصمیم گیران آمریکایی، میخواهند فضای سیاسی داخل این کشور را با ایران هسته ای آشنا تر کنند و تا میتوانند از بار فشار شکست بزرگ و شوک هسته ای شدن ایران تا حدود زیادی کم کنند.
خصوصا اگر قرار باشد نزدیک انتخابات آمریکا، ایران هسته ای شود.
در گذشته در بازه ای که آمریکا با اتحاد جماهیر شوروی درگیر بود، چین، هند و حتی اسرائیل از فرصت تقابل دو بلوک قدرت استفاده کرده و از بمب های اتمی خود رونمایی کردند.
در حالت عادی اگر یک کشور غیر هسته ای در دنیا به سمت هسته ای شدن آنهم از جنس نظامی حرکت کند بدون شک مورد تهاجم نظامی کشورهای هسته ای قرار میگیرد.
زیرا سایر کشورهای هسته ای میدانند با اضافه شدن یک کشور جدید در باشگاه دارندگان بمب اتمی، توازن قدرت جهانی به شدت تغییر میکند.
موضوع بازدارندگی نهایی را به هیچ وجه دست کم نگیرید.
اما در دوران هایی که دو قطب یا دو ایدئولوژی در دنیا به رقابت میپردازند و بحث موجودیت این قطب ها در میان است آنگاه دیگر شرایط متفاوت میشود . در گذشته هم چنین مواردی را داشتیم. خصوصا در جریان جنگ سرد.
به علت رقابت های دو قطب بزرگ دنیا ، نه تنها از تشکیل اتحاد جهانی علیه کشوری که میخواهد هسته ای شود، خبری نیست بلکه حتی اگر آن کشور ابزار بقای یکی از قطب ها را داشته باشد یا بتواند باعث حذف دیگری شود، باعث میشود رقبا به آن کشور حتی پیشنهاد هسته ای شدن هم بدهند.
برای درک بهتر میتوانیم از چین مثال بزنیم.
در زمانی که شوروی نیمی از دنیا را زیر پرچم خود گرفته بود آمریکا جهت مهار شوروی به چین نیاز داشت تا یک حلقه محاصره ایجاد کند.
از آن سو اگر چین بدون هسته ای شدن به سمت اتحاد با آمریکا حرکت میکرد و شوروی از این موضوع اطمینان پیدا میکرد که موجوديت سرخ دچار خطر است سریعا به چین حمله نظامی میکرد.
درک این شرایط توسط آمریکا باعث شده بود تا آمریکا چشم خود را روی هسته ای شدن چین ببندد و از طرف دیگر شوروی هم جرأت درگیری با چین هسته ای را نداشته و وقتی چین به صورت رسمی هسته ای شد، آمریکا برای جلب رضایت چین با آن کشور قرارداد های اقتصادی متعددی را منعقد کرد تا چین از این رقابت بزرگ دو قطبی کنار برود.
امروز نیز در شرایط مشابهی قرار داریم.
غرب میداند که ایران اگر روسیه را کنار بگذارد و حداقل مانند ترکیه بوقلمون صفت رفتار کند، روسیه شکست خواهد خورد. ضمن آنکه روز به روز نقش ایران در پیروزی های اتحاد شرق برجسته تر شده است.
آمریکا تنها دو راه دارد. یا باید مانند گذشته با کمک متحدان اروپایی خود با ایران درگیر شود یا راه دوم یعنی یک ایران هسته ای را بپذیرد و منطقه را به وی واگذار کند و شرایطی را مهیا کند که امپراتوری ایران و متحدانش به عنوان یک قطب مستقل در دنیا نقش بازی کنند و برای تثبیت جایگاه خود در غرب آسیا به مرور از اتحاد شرق فاصله بگیرند.(اروپا هرگز نمی تواند ایران قوی و هسته ای را تحمل کند زیرا قدرت ایران یعنی ثبات در منطقه غرب آسیا و این اتفاق به معنای از بین رفتن برتری های اروپایی ها خواهد بود)
اینگونه منطقه غرب آسیا به رهبری ایران میتواند در دنیای آینده نقش کنونی هژمونیک اروپا را برای مهار رقبای آمریکا مانند چین بازی کند.
بدین ترتیب یک اتحادیه امنیتی_اقتصادی جدید در منطقه ما شکل خواهد گرفت که به نوعی توازن بین شرق و غرب را تامین کند.
فراموش نکنید که در 40 سال گذشته آمریکا با تمام توان هرکاری برای نابودی یا مهار ایران انجام داده است ولی شکست خورد و یکی از اصلی ترین دلایل شروع سقوط هژمونی آمریکا همین تقابل با ایران در منطقه غرب آسیا بوده است.
همه بدبختی آمریکا از زمانی شروع شد که برای تضمین سروری خود در صد سال آینده، به منطقه ما لشکر کشی کرد زیرا آمریکا نیاز داشت به صورت کامل بر خاورمیانه مسلط شود و برای اینکار نزدیک به 7 تریلیون دلار هزینه کرد ولی تماما به خاطر اراده ایران برای مبارزه با آمریکا شکست خورد. این رقابت برای آمریکا بیش از اندازه هزینه داشته و باعث قدرتمند تر شدن رقبای جهانی آمریکا،علی الخصوص ایران در زمینه های نظامی و نفود تمدنی شده است.
👈 ادامه در #پست_بعدی_کانالhttps://eitaa.com/joinchat/3115778246C9d7f42c9d0