🔹🔷گزیده ای از دوره تخصصی بررسی علل سماوی بیماریها:
🔷🔹 دیدگاه های مختلف در مورد دعا درمانی:
🔹1. عدم دعا کردن:
می گویند خواسته هایتان را در قالب دعا بیان نکنید چون خداوند خود حاضر و ناظر بر اعمال ماست و ادله قرآنی آن اینهاست: ( ان الله بصیربالعباد ) ، ( ان الله کان علیم حکیما ) ، ( ان الله علی کل شیء قدیر )
پس خداوند همه چیز را به بهترین و با حکمت ترین وجه می داند و در دانستن بصیرت و قدرت دارد، پس خودش تشخیص می دهد و هروقت صلاح بداند انجام می دهد. خواستن معنا ندارد.
خواستن ما مصداق بی ادبی نباشد؟ شاید اصلا صلاح و مصلحت شما نباشد چون خدا آینده و عاقبت شما را می بیند.
2. دعا کردن به نحو احسنت و اکمل:
✅کوچکترین خواسته هایت را باید بگویی و التماس و انقدر تکرار کنی تا بشود. عربها اصطلاحی دارند که می گویند: من دق الباب ولج ولج. کسی که دری را بزند و در زدن لجاجت کند، در باز می شود.
🔸گر گدا کاهل بود تقصیر صاحب خانه چیست؟ باید می گفتی چه احتیاجاتی داری تا من به تو بدهم.
✅تعداد دعاها و استنادهایی که می گوید خواسته هایتان را از خداوند متعال طلب کنید خیلی بیشتر است.
💠سوره ی اعراف آیه 180 :
وَ لِلهِ الْأَسْماءُ الْحُسْنى فَادْعُوهُ بِها وَ ذَرُوا الَّذينَ يُلْحِدُونَ في أَسْمائِهِ سَيُجْزَوْنَ ما كانُوا يَعْمَلُونَ
✅خداوند برای خودش یک اسماء نیکویی را انتخاب کرده است، ( فعل امر می آید: ) بخواهید خواستنی هارا.
باید خدا را صدا بزنید و از او بخواهید. خداوند خواستن و در زدن شما را دوست دارد. تضرع و شکستگی دل و زیر پا گذاشتن را دوست دارد. اینکه تو خودت را هیچ چیزی نمی بینی و همه چیز را خدا می بینی.
💡از این آیه قرآن یک مکتب قرآنی شروع می شود و آن مکتب شیخ بهایی ( رضوان الله تعالی علیه) است که از همین آیه سبک دعا درمانی خود را آغاز می فرمایند.
شیخ بهایی تمام خواستنی های مهم را بر محور یکی از اسامی خاص الهی شکل می دهند. استاد یا فردی که کارش دعا درمانی است به هر فردی متناسب با احوالاتش یکی از اسامی را به تعداد خاص و در شرایط خاص تجویز می کند.
🔹اعتقاد و اجرایشان این است که هر مشکلی و گره ای با یکی از اسامی الله باز می شود و تمامی مبانی و اصول دعا درمانی شان از این آیه گرفته شده است.
💡 و بزرگانی چون سید ابن طاووس و شیخ مفید که اینها از آیه ی دومی که بیان کردیم سبک دعا درمانی شان را آغاز می کنند.
آیه 77 سوره ی مبارکه فرقان:
✅قُلْ ما يَعْبَؤُا بِكُمْ رَبِّي لَوْ لا دُعاؤُكُمْ فَقَدْ كَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ يَكُونُ لِزاماً
خدا به شما نگاه و توجه نمی کرد و ارزشی برایتان قائل نبود ، اگر دعای شما نبود.
تمام آنچه باید به شما اعطا شود در پس خواستنی های شماست که اعمال شده است. تا دعا نباشد هیچ نعمتی به شما داده نمی شد و خدا با آنکه می داند نیاز دارید به شما چیزی نمی دهد.
این منبع ما است در سیستم دعا درمانی.
این آیه شده مبنای درمانی سید ابن طاووس و شیخ مفید رضوان الله علیه که می فرمایند خدا به صورت مطلق فرموده دعا یعنی هر چیزی که قرار است به شما اعطا شود و هر نگاهی که قرار است به شما صورت بگیرد فقط در پس دعای شماست. اگر دعا را از خودتان حذف کنید، هیچ چیزی به شما نمی رسد.
💠اگر الان هم مورد رحمت و فضل و نعمتی قرار گرفته اید به خاطر دعایی است که کسی در حق شما کرده است؛ والدین، دوست، خانواده، اجداد و...
گاهی یک انسان مخلص الهی در نماز شبش دعا می کند الهم اغفرللمومنین والمومنات والمسلمین والمسلمات و یکباره تمام عذاب از اهل قبور برداشته می شود، به خاطر دعای یک انسان خوب در یک جمعی. برا همین تاکید می کنند که دعا و نماز جمعی و به جماعت باشد، چون اگر در یک نفر اخلاص، تضرع، طهارت باطنی و دل شکسته باشد و دعایش شنیده شود، به واسطه ی او به همه توجه می شود. باران اگر ببارد بر همه می بارد پس خودتان را در دل خوبان جا کنید و انیس و مونستان را افراد صالح قرار دهید تا در معرض تشعشعات پرتوهایی که به آنها می رسد قرار بگیرید.
✅آیه می فرماید کل وجود شما به خاطر دعاست. امکان ندارد برکت و فضل و نعمتی به کسی برسد جز با دعا کردن..
ادامه دارد...
#موسسه_حکیم_یار
#دوره_تخصصی
@onlinehakimyar