♦️و پرده های حرمتی که پاره می شود ... کات
1. دوربین موبایل، فرزند نوجوان خانواده را نشان می دهد که به سمت پدر بزرگ می رود و ناگهان شلوار او را پایین می کشد. نگاه بهتزده و شرمگین پدر بزرگ در قاب دوربین می نشیند. خنده های هیستریک اطرافیان صدای زمینه فیلم است. چند لحظه بعد ویدیو با هشتگ چالش در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته می شود ... کات.
2. مادر در حال استراحت است. دختر به بهانه ای او را از جا بلند می کند. ناگهان لباس او را پایین می کشد. خنده های چندشآور فرزند با ناسزاهای مادر در هم می آمیزد. چشمان حریص در شبکه های اجتماعی منتظر است. باید ویدیو را زودتر منتشر کرد... کات.
3. پدر، بی خبر از همه جا، در حال تماشای تلویزیون است. دختر، دوربین به دست، به او می گوید که از دوست پسرش حامله شده است. چشمان پدر گِرد می شود و تا مرز سکته پیش می رود. تا دروغ دختر را هضم کند تصاویرش در شبکه های مختلف و بین فامیل و همسایه و همکار دست به دست می شود. تعداد فالوئرها باید افزایش پیدا کند... کات.
🔻حرکت های جمعی و فراخوان هایی که معمولا تحت عنوان
#چالش در شبکه های اجتماعی انجام می شود ابزاری است مناسب برای ترویج فضائل اخلاقی و دعوت دیگران به انجام کارهای نیک.
اما گاه از این ابزار در مسیر نامناسب استفاده می شود. به عنوان مثال، در روزهای اخیر، رفتارِ زنندۀ با اعضای خانواده به موضوع این چالش ها تبدیل شده است.پیش از این که خودمان در چنین چالش هایی شرکت کنیم یا آن ها را برای دیگران بفرستیم خوب است توجه کنیم که این کارها:
◀️1. موجب اشاعه فحشا و از بین رفتن زشتیِ کارهای غیراخلاقی می شود. کوچک شمردن گناه موجب می شود که انسان برای توبه و جبران خطاهای حق اقدامی انجام ندهد. شاید به همین خاطر است که امام علی(ع) بزرگترین گناهان را نزد خداوند گناهی می داند که صاحبش آن را کوچک بشمارد.
◀️2. غیرت، حیا و عفت را در خانواده و در جامعه از بین می برد. در خانوادهء بی حیا و جامعه بی غیرت، ظلم و ستم فراگیر می شود و دامن پدیدآورندگان آن را هم می گیرد.
◀️3. موجب رنجش و آزار پدر و مادرها و دیگر بزرگترهای خانواده می شود؛ که خود، کاری است غیراخلاقی. توجه داشته باشیم که حریم اینان آنچنان محترم است که خداوند فرموده حتی به آنان «اُف» هم نگویید: «فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلاً كَريما»(سوره اسراء، آیه 23).
◀️4. موجب توهین به زنان و دختران می شود و آنها در حد ابزاری برای تفریح و سرگرمی تنزل می دهد. خانواده ای که در آن مادر احترام نداشته باشد، و جامعه ای که در آن زنان محترم شمرده نشوند، امکان رشد و تعالی مناسب و متناسب را نخواهد داشت.
◀️5. استفاده از بچه های کوچک برای مشارکت در این چالش های غیراخلاقی موجب می شود آنان از کودکی به پرده دری، تحقیر و تمسخر دیگران عادت کنند و وقتی بزرگ شدند در مقیاسی وسیع تر اینگونه رذائل را مرتکب شوند.
◀️6. حریم خصوصی را نقض می کند و اطلاعات فراوانی را درباره خانواده و اعضای آن در اختیار دیگران قرار می دهد. این اطلاعات کار متجاوزان به حریم دیگران را آسان، و زمینه سرقت، اخاذی، آدم ربایی و مانند آن را فراهم می کند.
🔻نسلِ گذشته که حفظ حرمت بزرگترها خط قرمزش بود عاقبتش این شد، وای به حال نسل جدید که به بزرگترهای خود چنین بیاحترامی می کند...
✍️ دکتر
#حسینعلی_رحمتی
10 آبان 1399
@harahmati