📚یادداشتهای انتخاباتی
✍️ حسن عباسی
4️⃣ قسمت چهارم
عصر پسا دوم خرداد و تأثیرات یک انتخابات
انتخابات دوم خرداد خواسته یا ناخواسته تغییرات شگرفی را در فرهنگ عمومی جامعه پدید آورد.
_اولین پیامد انتخابات دوم خرداد ایجاد شکاف اجتماعی و دو قطبی اجتماعی با تشکیل دو جریان بزرگ فکری در کشور که یکی موسوم به اصلاح طلبی و دیگری اصولگرا
_گفتمان اصولگرایی و گفتمان اصلاح طلبی با ویژگیهای خودشان
_تغییرات فرهنگی محسوس از جمله:
ترویج و توسعه وطن پرستی و ایران گرایی به جای اسلام گرایی و به چالش کشیدن حمایتهای نظام از مظلومان عالم و یا سوت کف زدن که از ۱۲ بهمن جای خود را به تکبیر و صلوات داده بود که با پیروزی اصلاح طلبان دوباره به محافل ایران بازگشت. (حتی اخیرا در حسینیه امام خمینی و در حضور رهبر معظم انقلاب نیز گاهی تشویقها به شکل سوت و کف زدن بروز می کند)
_انتقاد از مسئولین که تا قبل از دوم خرداد به سختی و پر هزینه بود پس از دوم خرداد تبدیل به کالای رایج محافل سیاسی و حتی خانوادگی در ایران شده است. آش انتقاد، آنقدر شور شد که حتی عده ای معتقد به انتقاد از معصومین بوده و حتی پا را فراتر نهاده و خواستار تجمع اعتراضی علیه خداوند شدند.
_نا آرامیها و اغتشاشات امنیتی_سیاسی که تا قبل از دوم خرداد، گه گاه آنهم به صورت محلی و بیشتر به بهانه های قومیتی رخ می داد از آن سال تاکنون به صورت فتنه گون و با پشتیبانی بیگانگان، به شکلی پرهزینه اتفاق می افتد.
_حجاب که نماد دینداری و یک ارزش اجتماعی در ایران قبل و بعد از اسلام بوده متاسفانه با کمرنگ تر شدن در میان اقشاری بویژه تحصیلکردگان با بروز بدحجابی تبدیل به نماد آزادی شده در حالیکه اساسا مقوله آزادی که از اساسی ترین شعارهای انقلاب اسلامی سال۵۷بوده ترجمانی متفاوت از ولنگاری و برهنگی دارد.
#آزادی موهبتی الهی است که خداوند به انسان اعطا کرده و وجه تمایز انسان با سایر مخلوقات هست و از ارزشهای انسانی. از ابتدای انقلاب، در گفته ها و بیانات معماران انقلاب اسلامی، همچون بهشتی و مطهری آزادی، تعریفی اصیل یافته که مرز آن با ولنگاری و در عین حال انسداد مشخص شده اما تخریبهای پر هجم قبل از انتخابات دوم خرداد به همراه رأی شگفتی ساز مردم به خاتمی زبان عده ای را اینگونه دراز کرد که:"رای به خاتمی داده ایم که آزاد باشیم و هرجوری خواستیم داخل گذر و خیابون بیایم."
شعار
#استقلال_آزادی_جمهوری_اسلامی که مطالبه اصلی مردم در انقلاب اسلامی ۵۷ بود بین دوقطب اصلاح طلب_اصولگرا تقسیم شده.
اصولگرایان استقلال و اسلامی را انتخاب
و اصلاح طلبان آزادی جمهوری را برداشته اند.
تقریبا در سه دهه اخیر در محافل اصولگرایی هیچگاه پیرامون آزادی و متعلقات قانونی آن(آزادی بیان و اندیشه، کرسیهای آزاد اندیشی،) سخنی گفته نشده بلکه بیشتر به پیاده سازی احکام شرعی اسلام و همچنین مبارزه با استکبار جهانی و اذناب غربی اش اهتمام می گردد. (استقلال.... اسلامی)
و برعکس در محافل اصلاح طلب دائما بر طبل جمهوریت و آزادی نواخته میشود و هیچگاه دغدغه ای برای ارزشهای اسلامی مثل حجاب و امر به معروف و نماز و.. دیده نمیشود. حتی اگر گاهی عدالتخواهی می کنند بیشتر عدالت سیاسی را مطالبه می کنند تا عدالت اقتصادی و...
ادامه دارد....
#انتخابات
#شهید_جمهور
✍️ حرف حساب در ویراستی
https://virasty.com/harfehessab/
✍️ حرف حساب در ایتا
📚
@harfehessab 🖌
🌹🍃🌻🍃🌺🍃🌸