نکته دیگه هم یادم نره، سوریه از قدیم نقش پشتیبان مقاومت رو داره و نباید از دست بره ولی همین حمایت ما از سوریه برای برخی مسلمون ها هم قابل هضم نیست. ما صرفا با اعزام نیروی نظامی در سوریه پیروز نمیشیم. شاید مقطعی پیروزی حاصل بشه ولی حمایت مردمی و کار اجتماعی و فرهنگی هم مهمه، ما لازم بود برای حضورمون روی نیاز و دغدغه مردم اونجا کار رسانه ای قوی پیوست کار نظامی انجام میدادیم تا مسلمون های دیگه نسبت به رفتار ما تبیین و آگاه بشن.
مثلاً تو بوسنی یه سوالی که از من میپرسیدن این بود چرا شما با مسلمون ها (معارضین و تکفیری ها) میجنگید! اگر استوری های سفر بوسنی رو یادتون باشه ما از کنار کارخونه اسلحه سازی آمریکایی رد شدیم که اسلحه میساخت میفروخت به ترکیه برای جنگ در سوریه و در واقع در مقابل مدافعین حرم!
خب این علامت سوال مسلمون های بوسنی رو چه کسانی باید برطرف میکرد؟
این شبهات مسلمون ها در کشورهای اسلامی با کاسه بشقاب مینا کاری و پارچه ترمه ویترین مراکز فرهنگی برطرف میشه؟
نه فقط بوسنی، در ازبکستان در عمان در تاجیکستان، در تونس در قطر و جاهایی که رفتم در هرجا همینه. مشترکات با مسلمون ها رو رها کردیم و برنامه مشخصی برای تبیین خودمون در جهان اسلام نداریم.
ما در رسانه جهان اسلام ضعیف عمل کردیم. شما بزن شبکه ماهواره ای خودمون برای مخاطب همین محور مقاومت چی نشون میده؟ خب توقع داریم ما رو خوب بشناسند؟
در طوفان الاقصی قدری جایگاه ما بهتر شد ولی نیاز بود این موشک ها پیوست فرهنگی و اجتماعی هم داشته باشه. منقطع نشه. این هیجان و شادی مسلمون ها رو به سمت شناخت بهتر و در مشترکاتمون با مذاهب اسلامی در فضای بین المللی اسلامی پیش میرفتیم.
تو تاریخ دیدیم هرجا تفرقه و اختلاف مذاهب بوده پای انگلیس و یهود درکار بوده و هرجا اتحاد بوده، اونها ضربه خوردند.
حرف زیاده ولی تا خودمون کاری انجام ندیم و متخصص نشیم وضع همینه.
اگر حرفه ای شدیم اگر زبان خوندیم و مسلط، میتونیم در جهان اسلام هم موثر باشیم. اگه سوشال مدیا رو فهمیدیم میتونیم اون جوان مسلمون غیر شیعه رو هم بیاریم تو رسانه ببینیم حرفش چیه و ماهم درست بفهمانیم هدف ما چیه. در عین نقد به حزب حاکم سوریه در کنار بشار اسد بودن یعنی چه و نسبت ما با رژیم صهیونسیتی چیه و...
@hariradeli