💠💠⚜️💠💠
#بررسی_شبهات_زنان
#در_محضر_استاد
#دکتر_نخاولی
✅درخواست خداوند از مبلغین دین در آیۀ تبلیغ
عهدی با خدا ببندیم که حرف او را بزنیم و دنبال تعریف و تمجید افراد و جذب مشتری برای خود نباشیم. اساساً خداوند از مبلغین که رفته اند دین یاد بگیرند و در رأس این مخروط، عالمان دین و رهبران الهی، همین را خواسته که صحیح و درست بفهمند و درست و کامل تبیین کنند.
آیۀ تبلیغ نکات عجیبی بیان میکند که رسالت عالمان مبلغ را بیان میکند. میفرماید رسالت دارند که حرفهای من را صریح و شفاف و کاملاً دقیق به مردم برسانند. آیه اش اینست:
«الَّذینَ یبَلّغُونَ رِسالاتِ اللَّهِ وَ یخْشَوْنَهُ وَ لا یخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللَّهَ وَ كَفى بِاللَّهِ حَسیباً»
- (پیامبران پیشین) كسانى بودند كه تبلیغ رسالتهاى الهى مىكردند و (تنها) از او مى ترسیدند، و از هیچ كس جز خداوند بیم نداشتند و همین بس كه خداوند حسابگر (و پاداشدهنده اعمال آنها) است! -
در این آیه بیان میکند که در تحقق ارزشهای الهی، مطمئناً به مذاق بعضی خوش نمیآید. نباید از جوّ اجتماع ترسید. فقط از خداوند باید حساب ببریم. من موظف نیستم که «به به»ها را به سمت خودم جذب کنم؛ آن وقت عبد نفس خودم میشوم. این خیلی عجیب است که بعد از یَخشَونَه دوباره با تأکید بیشتری میفرماید وَ لا یخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللَّهَ، یعنی یخْشَوْنَهُ را با یک لسان دیگر تکرار کرده. به هیچ وجه تحت تأثیر جو اجتماعی نباید قرار گرفت. ملاحظۀ هیچ کس را نباید کرد؛ هیچ کس. مبلغان دین همیشه باید این را مدنظر داشته باشند که وَ كَفى بِاللَّهِ حَسیباً، که خداوند حساب و کتاب کننده است و خداوند برای این کار کافی است. یعنی کافی است شما فقط یک نفر را راضی کنی. این امنیت خاطر هم میآورد؛ اینکه این کار مرضی خداوند است. حالا همه نپذیرند، خب نپذیرند. در زمان آقا رسول اکرم صلی الله علیه و آله، دو تا از قبیلههای بزرگ (که اگر اینها مسلمان میشدند خیلی فضا تغییر میکرد) آمدند به پیامبر گفتند که ما به شما ایمان میآوریم؛ اما برای پیامبر شرط گذاشتند. سه تا شرط گذاشتند که اگر پیامبر آن شرطها را میپذیرفت محبوب آنها میشد؛ حضرت فرمود نه، چنین شرطی را قبول نمیکنم. همه فاتحۀ آدم را بخوانند، خب بخوانند. اساساً کسی که دل همه را به دست بیاورد ازلحاظ شخصیتی آدم سالمی نیست. آقا امام صادق علیه السلام این روایت را خیلی صریح میفرماید:
«و فی المجالس عن الصادق علیه السلام: انّ رضى الناس لا یملك و ألسنتهم لا تضبط و كیف تسلمون ممّا لم یسلم منه أنبیاء اللَّه و رسله و حجج اللَّه ألم ینسبوا نبینا محمداً صلّى اللَّه علیه و آله انّه ینطق عن الهوى فی ابن عمّه علی علیه السلام حتّى كذّبهم اللَّه فقال وَ ما ینْطِقُ عَنِ الْهَوى إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْی یوحى»
- امام علیه السّلام فرمود: رضایت مردم را نمىتوان بدست آورد، زیرا زبانهاى آنها قابل ضبط نیست و هر چه بخواهند مىگویند. شما چگونه مىتوانید از دست و زبان مردم سالم بمانید در صورتى كه پیامبران هم از آن سالم نماندند و حجتهاى خداوند از زخم زبانها آسوده نبودند. مگر آنها رسول خدا را متهم نكردند كه از روى هوى نفس پسر عموى خود على را به عنوان رهبر معرفى كرده تا آنجا كه خداوند آنها را تكذیب كرد و فرمود: پیامبر از روى هوای نفس سخن نمىگوید و هر چه اظهار مىكند از وحى مىباشد -
ادامه دارد
🆔
@banovan_rahehagh
#بینش_مطهر_استان_مرکزی
🆔
@hekmatemotahar1