🎥 ضرورت رویکرد فرافقهی به مسائل
✔️استاد صادق آملی لاریجانی: مسائل مقصور در فقه نیست، با فقه اجتماعی نباید از وجوه فلسفی و کلامی در موضوعاتی مانند ولایت فقیه، محیط زیست و ... غفلت شود.
ولایت فقیه وجه مواجه فقه با حاکمیت است، فلسفه سیاسی که یک بحث عقلانی است در این مساله ذی دخل است، باید نسبت بحث عقلانی و فقهی را بررسی کنیم. الزام سیاسی، یک محور اصلی در فلسفه سیاست است. الزام، ماهیت اخلاقی یا مستقل دارد؟ آیا ما الزام به تبعیت از رضایت عمومی و مصلحت عمومی یا رای اکثریت داریم؟ اگر ولایت فقیه از منظر فقهی صرف بررسی کنیم، مساله حاکمیت راه حل نکرده ایم.
امروز در غرب به مباحث جوهری اخلاق یک نوع بازگشتی شده است، به عنوان مثال فرزندآوری یک امر اخلاقی است یا خیر؟ میتوان به این مسائل از منظر فقهی پاسخ داد، اما وجه فلسفی و کلامی هم دارند.
🆔
https://eitaa.com/ijtihad