✅چهار پیشنهاد برای حلقه تربیتی در روز عید غدیر خم
(بخش اول)
عید غدیر، عید الله اکبر و عید آل محمد و ارزشمندترین و والاترین عید اسلامى است. هیچ روزى در طول سال، فرخنده تر و مبارک تر از این روز مقدس نزد شیعیان اهل بیت نیست.
توجه ویژه به این عید بزرگ و شرح واقعه غدیر و بزرگداشت این روز در مجموعه های تربیای لازم و ضروری است.
برگزاری جلسات معرفتی ، برپایی جشن ، برگزاری مسابقات و ... می تواند برای حلقه ها برنامه ریزی شود.
در اینجا چند پیشنهاد برای بزرگداشت این روز برای مجموعه های تربیتی ارائه می گردد:
🔷🔹پیشنهاد اول:
همواره سادات در بین شیعیان از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده اند و به همین علت رسم بر این است که شب عید غدیر و روز عید، مردم به دیدار و دست بوسی سادات و ذریه امیرالمومنین (ع) می روند و ادای احترام به سادات می کنند. این سنت براساس واقعه غدیر وحضور مومنان و حاجیان صحرای غدیر خم و تبریک به امیرمومنان , علی (ع) در لبیک به ندای پیامبر گرامی اسلام (ص) : من کنت مولا فهذا علی مولا انجام می گردد ؛ و سادات نیز ضمن پذیرائی با شربت و شیرینی و اهدای هدیه ای از میهمانان قدردانی می کنند.
انجام این سنت پسندیده توسط اعضای مجموعه و دیدار با سادات بذر محبت و ارادت به خاندان اهل بیت علیهم الاسلام را در دل جوانان و نوجوانان می پروراند.
دیدار با امام جماعت و روحانیون محل و مسجد که سید هستند ؛ دیدار با خانواده شهدای سادات و اعضائ مجموعه که از سادات هستند می تواند برای حلقه ها در روز عید غدیر برنامه ریزی شود. قبل از روز عید غدیر در جلسه صالحین واقعه غدیر و آداب عید غدیر را برای حلقه ها تشریح کنید.
🔷🔹پیشنهاد دوم:
برگزاری مراسم عقد اخوت در بین اعضاء حلقه.
درباره آداب عمل عقد اخوت در این روز نقل شده است:
دست راست خود را بر دست راست برادر مؤمن بگذارد و خود صیغه اخوت را چنین بخواند «واخَیتُک فِیالله وَصافَیتُک فِیاللهِ وصافَحتُک فِیاللهِ، وَعاهَدتُالله وَمَلائِکتَهُ وَکتُبَهُ وَرُسُلَهُ وَاَنبِیاءَهُ، وَالاَئِمَّهِ المَعصومینَ علیهمُ السَّلامُ، عَلی اَنّی اِن کنتُ مِن اَهلِ الجنَّه وَالشَّفاعَه، وَاُذِنَ لی بِاَن اَذخُلَ الجَنَّه لا اَذخُلُها اِلّا وَاَنتَ مَعی» آن گاه آن فرد مؤمن بگوید «قَبِلتُ» پس بگوید «اَسقَطتُ عَنک جَمیعَ حُقوقِ الاُخوَّهِ ما خَلاَ الشَّفاعَهَ وَالدُّعاءَ وَالزِّیارَهَ».
برادر دینی تو شدم و با تو صاف و خالص شدم و مصافحه میکنم و با تو در راه خدا دست میدهم و عهد بستم با خدا و فرشتگان و کتابها و پیامبرانش و امامان معصوم(ع) بر اینکه همانا اگر من از اهل بهشت و شفاعت باشم و اجازه داده شد به من که وارد بهشت شوم، داخل بهشت نگردم مگر اینکه تو با من باشی، سپس برادر مؤمن میگوید: قبول کردم و پذیرفتم و ساقط کردم از تو همه حقوق برادری را جز شفاعت و دعا و زیارت را!باید توجه داشت که با اجرای عقد برادری، حقوق برادری در ضمن صیغه مخصوص برادری بر انسان بار میشود، در منابع حدیثی، روایات متعددی در زمینه حق مؤمن بر برادر مؤمنش بیان شده که از جمله میتوان به ثواب دیدار برادران مؤمن، معانقه، یاد کردن آنان، مسرور ساختن آنها، زدودن غم از سینه برادر مؤمن، عیادت و تلاش برای رفع حوائج آنها یاد کرد.
برپایی مراسم جشن در شب عید و انجام مراسم عقد اخوت بین اعضائ حلقه با هم و حتی با مربی و سرگروه می تواند از برنامه های عید غدیر باشد.
در پایان مراسم جشن هیئت، اعضایی که می خواهند با هم برادر شوند (یا همه اعضاء دست خود راست خود را روی هم بگذارند) و صیغه برادری توسط (ترجیحا) روحانی مسجد یا هیئت خوانده می شود.
قبل از برگزاری این مراسم آداب و تکالیفی که بر عهده برادران دینی هست بیان کنید.
ادامه دارد...
#عید_غدیر
#ایده
مربےمحور،نونگاهی اصیل به فرهنگ و تربیت دینی
@morabi_masjed