ادامه جلسه «تجربه عدالتخواهی در شهرداری کرمان»
#بخش_دوم:
🔹در عرصه شفافیت کارهای خوبی انجام دادیم:
▪️قراردادها شفاف شدند
▪️دستمزد ها شفاف شدند، البته دستمزدها لزوما زیاد نبودند ولی احساس تبعیض بود.
نتیجه اینکه کارکنان مطالبه گر شدند و شناسایی گلوگاه ها انجام شد.
🔹سامانه شفافیت شهرداری کرمان به آدرس
Shafaf.kerman.ir ایجاد شد.
🔹درصد بالای درآمد شهرداری با آوردن سرمایه، اخذ مالیات از اصنافی که مالیات نمیدادند و در واقع بزرگ کردن سبد درآمدی تحقق یافت و این در حالی بود که زمین فروشی به حداقل رسید.
🔹با ایجاد سامانه املاک و تعیین تکلیف املاک در مورد موضوعات مبارزه با فساد کار ریشه ای انجام شد.
🔹ارتباط مردمی وسیع برقرار شد. ازجمله برنامه های فرهنگ عمومی میتوان به جشنواره نان، جشنواره دوسالانه شعر مقاومت اشاره کرد.
🔹اقلیتی در شورای شهر با بومی نبودن بنده مشکل داشتند. این درحالی است که نه بومی بودن ملاک است و نه بومی نبودن. هر کدام عیب و نقصی دارد.
🔹دلیل استعفای بنده این بود که به علت برخی چالش های شورای شهر با بنده در برخی کارها همراهی وجود نداشت و این شهر کرمان بود که دچار ضرر می شد. بنابراین با اینکه استعفا دادم اما یک نفر جایگزین را خودم به شورای شهر پیشنهاد دادم که شورا بهتر میتوانست با وی کار کند.
🔹بخشی از رضایت مردمی نسبت به مدیریت شهرداری کرمان که حدود 30-40% بود به خاطر روحیه مردمی و ارتباطی ما بود؛ حتی اگر نتیجه ای از بیان مشکلات خود نمی گرفتند.
🔹حقوق کارکنان در کرمان حدود 140، مشهد 700 و تهران 1300 میلیارد تومان در ماه است.
🔹یکی دیگر از مشکلات در مدیریت شهرداری کرمان، نبود اطلاعات و داده درباره هزینه و درآمد ها است.
🔹از خیلی ظرفیت های درآمدی نشد که استفاده کنیم، مثل بورس، شرکت های خصوصی.
🔹حلقه اول مدیریتی چندین عضو دارد که باید کار کند تا سیاست مدیریت شهری پیاده شود: شهردار، شورا، معاونت عمرانی استاندار، کمیسیون ماده 5، دادستان، نمایندگان مجلس، امام جمعه، رسانه موثر، نهاد صنفی تخصصی، نیروهای غیررسمی ویژه هستند. سپاه و غیره (8 تای دیگر) حلقه های بعدی اند. نیاز به وجود همدلی بین اینها وجود دارد که نبود و بنده نیز حاضر به رد کردن بعضی خطوط قرمز، علی رغم تساهلی که داشتم، نبودم. این اعضا اگر به نتیجه واحد و چند مسئله اولویت دار برسند نتیجه عالی خواهد داشت.
🔹قبل از دوره ما در کرمان، رویکرد حوزه فرهنگی نخبگانی صنف زده بود. سعی شد وجه حزب اللهی پر رنگ شود. همچنین با اقوام متکثر کار شد و معاون فرهنگی با بدنه مردمی و هیئتی ارتباط خوبی داشت.
🔹مدل خوبی برای خواهرخواندگی ارائه شد، نماینده دانشگاه و اتاق بازرگانی و گردشگری و شهردار جلسه داشتند و کارهای خوبی انجام شد.
🔹نمیشود شورای شهر را با شاخص های فردی ارزیابی کرد، بلکه ترکیب و شخصیت جمعی مهم است. توافق سیاسی و علمی در شورا مهمترین عنصر است، برخلاف مجلس که نیاز به تکثر افراد دارد. اعضا نباید از فرایند ناسالم به شورا آمده باشند و نبایستی کاسب باشند.
🔹خیلی مهم است که حلقه های اطراف شهردار دچار رفیق گرایی و دخالت نشوند.
#جبهه_عدالتخواه_مردمی_مشهد_مقدس
آدرس در بله، ایتا، روبیکا و اینستاگرام:
@jebhe_mashhad