🟥
چرا آشوبهای سال 88 زودتر از 1401 جمع شد؟ علتش چیست؟
🔹🔸🔹سال ۸۸ هم یک دفعه آشوبها جمع نشد. اتفاقاً هشت ماه طول کشید تا وضعیت کشور کاملاً آرام شود. ماجرای سال ۸۸ دقیقاً از ۲۲ خرداد ۸۸ شروع شد. یعنی روزی که انتخابات برگزار شد و از فردای آن موسوی و کروبی با زدن زیر میز اعلام تقلب کردند و کشور دچار هرج و مرج شد.
🔸در ۲۵ خرداد هواداران موسوی و کروبی به خیابان آمدند و بخشی از آنها با حمله به پایگاه بسیج مقداد در خیابان آزادی باعث تیراندازی و کشته شدن چند نفر شدند.
🔸علیرغم اینکه در ۲۹ خرداد نیز رهبر انقلاب در نماز جمعه میلیونی تهران حاضر شدند فردای آن روز در ۳۰ خرداد باز هم بخشهایی از تهران به خصوص خیابان ستارخان و حوالی آن دچار درگیریهای خیابانی شدید شد و خود من شاهد میدانی آن بودم چون دانشگاه تهران نزدیک به آن منطقه بود و وقتی با یکی از دوستانم در خیابانهای ستارخان، خوش، اسکندری و.. تردد کردیم، انگار وارد یک منطقه جنگزده شدیم؛ هر چیزی را که میتوانستند آتش زده بودند و کف خیابان پر از سنگ و شیشه بود.
🔸بعد از آن در تیرماه نیز به مناسبتهای مختلف از جمله ۱۸ تیر تجمعات پراکندهای در برخی خیابانها شکل گرفت و در مرداد و شهریور نیز این داستان ادامه داشت. در روز قدس هم که در اواخر شهریور سال ۸۸ بود، طرفداران موسوی و کروبی با روزهخواری و سیگار کشیدن و شعارهای انحرافی به نفع اسرائیل، درگیریهای پراکندهای را به وجود آوردند و این فضا تا مهرماه که زمان بازگشایی دانشگاهها بود ادامه داشت.
🔸در مهرماه برخی از دانشگاهها فضای ملتهبی داشت و در ۱۳ آبان و ۱۶ آذر نیز با فراخوانهای قبلی موسوی و کروبی فضای ناآرام ادامهدار شده بود تا اینکه در روز عاشورای سال ۸۸ (روز ششم دی) آن افتضاح تاریخی را به بار آوردند و با حرمت شکنی به ساحت سیدالشهدا علیه السلام، خشم مردم اوج گرفت و چند روز بعد هم راهپیمایی ۹ دی انجام شد.
🔸بعد از ۹ دی عملاً دیگر فتنه ۸۸ تمام شد؛ هر چند مثلاً در راهپیمایی ۲۲ بهمن همان سال نیز در حاشیه راهپیمایی و حضور کروبی در خیابان صادقیه فضا کمی ملتهب شد اما در مجموع اتفاقات آن سال نیز حداقل ۸ ماه طول کشید و اصلاً این طور نبود که مثلاً در عرض یک هفته جمع شود.
📚منبع: کتاب "بدون روتوش با دهه هشتادیها"
📝نویسنده: امیرحسین ثابتی
💠
پرسش کلیدِ علم است.
امام محمدباقر علیه السلام
#پیش_به_سوی_روشنایی
#لیگ_جت
#جهاد_تبیین
#کلید_دانایی
◾️◾️◾️
جت ما (جهاد تبیین، با سبکی نوین)😉
🚀
@jetema