🔴
چای دپش و خط فقر؛ طغیان بحران روانی نئولیبرالها
اقتصاد آنلاین(رسانه جریان لیبرال): بانک جهانی: چهل درصد ایرانیان در معرض فقیر شدن هستند
🔹بر اساس دادههای جدید بانک جهانی، میزان فقر شهروندان ایران از ۲۰ درصد در سال ۲۰۱۱ به ۲۸.۱ درصد در سال ۲۰۲۰ افزایش یافت. بانک جهانی همچنین اعلام کرد که ۴۰ درصد ایرانیان در معرض فقیر شدن قرار دارند. بانک جهانی در گزارشی به بررسی «فقر و توزیع رفاه» در ایران در فاصله زمانی بین سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۲۰ پرداخته است.
🔹بر این اساس، خانوارهای ایرانی از منظر میزان درآمد به ۵ گروه تقسیم شدهاند. هر یک از این گروهها شامل ۲۰ درصد از جمعیت است و گروهها از کمترین درآمد به بیشترین درآمد ردیف شدهاند. بانک جهانی اعلام کرده است که گروه اول شامل ۲۰ درصد فقیر و گروه آخر شامل ۲۰ درصد ثروتمند جامعه است.
💥
پینوشت و تحلیل: سعید عبدالملکی
✍️ گزارش بانک جهانی مربوط به رخدادهای اقتصادی دههی ۹۰ شمسی است که نئولیبرالها توسط سلبریتی ها و بخشهایی از طبقه متوسط که آزادی میخواستند در کشور حاکم شدند. براساس گزارش ۵ اقتصاددان مطرح کشور که اکثراً اصلاحطلب هستند دهه ۹۰ و دولت روحانی سالهای سوخته اقتصاد کشور نام گرفته است چرا که دولت روحانی در ابتدای دولت، ۱۱ میلیون فقیر تحویل گرفت و در انتهای دولت، ۲۳ میلیون فقیر تحویل دولت بعدی داد. دل بستن به آمریکا و برجام از یک طرف و نادیده گرفتن فرصتها و پتانسیل های درونی کشور از سوی دیگر موجب نحیف و کم بنیه شدن کشور شد. همچنین؛ توزیع رانت و ارز ۴۲۰۰ تومانی و بنیانگذاری فساد دولتی در دولت مذکور طرحریزی شد که فساد چای دبش یکی از مصادیق آن است.
سلوک شخصیتی و رفتاری مدیر عامل چای دپش، حامیان و هممسلکان او و تمام کسانی که در جرم او شریک هستند نشان میدهد که جز زیست غریزی، جهانبینی مادی، سیریناپذیری، خوی اشرافی گری و منفعتطلبی نئولیبرال صفتی بهتر و خیری در آنها یافت نمیشود و سپردن رزق و روزی مردم به دست این قبیله یک اشتباه راهبردی است و لازم است در تمام وزارتخانهها و مراکز تصمیمگیر یک کمیته روانشناسی به منظور تأیید سلامت روانی و رفتاری این قبیل افراد تشکیل شود و سپس زمام امور تجاری، بازرگانی و اقتصادی کشور به آنها سپرده شود. روانشناسی سیاسی لیبرال سرمایهداری نشان میدهد که اساساً آنها قائل به عدالت اجتماعی و اقتصادی نیستند و نگاهی بردهوار و ارباب و رعیتی به انسانها و جامعه دارند و قائل به جامعه دو طبقهای هستند؛ یک طبقه فرادست و یک طبقه فرودست(دوگانه سلطهگر و سلطه پذیر) که گزارش بانک جهانی نیز همین مطلب را تأیید میکند که در آن زمان جامعه به دو دسته فقیر و ثروتمند تقسیم شده است. فقیر مطلق و ثروتمند مطلق. آپارتمان متری یک میلیارد تومان در شمال تهران و همزمان متری یک میلیون تومان در جنوب تهران از دستاوردهای این تفکر بیمار است که باید فکری اساسی برای آن کرد.
https://eitaa.com/cheshmandazsaeid