🌓
سید شرف الدین عاملی؛ هشام ابن حکم زمان
👈
به مناسبت وفات ایشان در ماه جمادی الثانی
🔹یادداشت روز
🔸
مرحوم آیت الله سید عبدالحسین شرف الدین عاملی از رهبران نهضت استقلال لبنان و مدافع تقریب مذاهب اسلامی بود که تلاشهای زیادی برای وحدت شیعه و سنی انجام داد؛ تا جایی که روزی از او دعوت کردند امامت جماعت در مسجدالحرام شد و شیعه و سنی به او اقتدا کردند؛
کتاب المراجعات و النص و الاجتهاد برای اثبات حقانیت شیعه با ادبیاتی علمی و بهدور از توهین از مهمترین آثار او بهشمار میرود که به زبانهای مختلف ترجمه شده و توجه بسیاری از مسلمانان شیعه و سنی را به خود جلب کردند.
🎙
دیدگاه های برخی از علما و بزرگان درباره شخصیت برجسته ایشان قابل توجه است.🔻
➖
امام خمینی ؛ ایشان بعد از شنیدن خبر ارتحال او، ضمن تعطیل کردن درس فرموده بودند: «هشام بن حکم زمان ما از دنیا رفت.
➖
آیتاللّه بروجردی؛ قدرت بیان و نثر شیوای مرحوم سید شرفالدین و متانت و قوه استدلال او کمنظیر بود.
➖
سید ابوالحسن اصفهانی ؛ علاّمه شرفالدین دارای شرایط مرجعیت مطلق شیعه بود و حتی خطاب به او گفت: «حوزه علمیه نجف محتاج شما است. به آنجا بیایید و اموری را که به من مربوط است متصدی شوید.»
➖
آیت الله سید محسن حکیم؛ سید شرفالدین منبع رحمت و احسان بود و همگان از رحمت و احسان او بهرهمند میشدند.
➖
علامه امینی؛ شرفالدین یکی از قلّههای رفیع تشیّع است و یکی از درفشهای افراشته اسلام. او در این روزگار نماینده عظمت سادات و بنیهاشم است. شیعه را میسزد که به شرفالدین افتخار کند و به دانش سرشار و شرف تابان و پارسایی عمیق و منطق فصیح و تبلیغات سودمند او.»
➖
محدّث قمی ؛ سید جلیل، عامل فاضل، محدّث کامل، آقا سید عبدالحسین بن شریف یوسف بن جواد بن اسماعیل بن محمّد شرفالدین که صاحب مصنّفات فائقه و مؤلفات نافعه جلیله است ... و من در بیروت به خدمت این سید شریف رسیدم. ادام الباری برکات وجوده الشریف و اعانة نصرة الدین الحنیف.»
➖
آیت اللّه خویی؛ در اخلاق نیکوی او، عظمتی بینظیر دیدم. حضور ذهنی شگفت انگیز در مسائل علمی داشت .... هیچکس از جهاد او در راه عزّت و عظمت اسلام بیخبر نیست. شرفالدین به بهترین روش از شریعت اسلام دفاع کرد و مذهب جعفری را یاری نمود و امّت اسلامی را به اصلاح و سازندگی فراخواند. خدایش جزای خیر دهد.
♨️
مناظره تاریخی او با پادشاه وقت سعودی از جمله کارهای ارزشمند سید بود. هنگامی که سید شرف الدین در ایام حج نزد عبدالعزیز حاکم وقت سعودی رفت یک قرآن که در جلدی پوستین قرار داده شده بود به او هدیه داد. عبدالعزیز هدیه را گرفت و بوسید. شرف الدین گفت چگونه این جلد را میبوسی و تعظیم میکنی در حالی که چیزی جز پوست یک بز نیست!
عبدالعزیز پاسخ داد: غرض من احترام به قرآنی است که در داخل این جلد است، نه خود این جلد. شرف الدین گفت: احسنت! ماهم وقتی پنجره یا در اتاق پیامبر اکرم ص را میبوسیم، میدانیم که آهن و چوب هیچ کاری نمیتواند بکنند، بلکه غرض ما ابن است که رسول خدا ص را تعظیم کنیم و احترام نمائیم.
حاضران تکبیر گفتند و او را تصدیق کردند. آنجا بود که عبدالعزیز ناچار شد اجازه دهد حجاج، به آثار رسول خدا ص تبرک جویند، هرچند حاکمِ پس از او مجدداً دستور منع صادر کرد.
♨️ سید در مسائل تربیتی و تبلیغی و عدم سخت گیری به نو مسلمانان نیز دقت نظرهای خاصی داشت؛ حتما در لینک زیر قصه عجیبی را در این باره از ایشان بخوانید.🔻
https://eitaa.com/jtabiin/5370
♨️
سید شرفالدین، هم با مستکبران محلّی و مخالفان اسلام در منطقه مبارزه می کرد و هم با استعمار مقابله نمود؛ مبارزات او با فرانسوی ها در راه استقلال لبنان مشهور است. ترور نافرجام سیّد به دستور فرانسه نیز در همین راستا بود.
⚫️ در نهایت ایشان در ۸ جمادی الثانی سال ۱۳۷۷ ق(۱۰ دی سال ۱۳۳۶ش) در ۸۷ سالگی، در لبنان از دنیا رفت. پیکر او به نجف منتقل و در حرم امام علی ع به خاک سپرده شد؛ روحش شاد و با اجداد طاهرینش محشور باد.
🌍 پايگاه نقد و تبیین🔻
https://eitaa.com/jtabiin
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•