✨✨۰۰﷽۰۰✨✨
#شاخصهای_خط_فکری_امام_خمینی
#مسابقه
6⃣ششم خرداد، شماره ششم
🔰شاخصه دوم: عقلانیت و مخالفت با تحجر
💠ب- مخالفت با تحجر
💠تحجر از ریشه «حجر: سنگ» گرفته شده که ذاتا سخت و غیر قابل انعطاف است، متحجر نیز نگاه تنگ نظرانه و جمود آمیزى به امور دارد.
تحجر در اصطلاح عبارت است از رویکرد تنگنظرانه و قشرى به دین و تمامى مباحث مربوط به آن از جمله علوم دینى، کیفیت برداشت از دین، گستره دین، انتظار بشر از دین و رابطه دین و سیاست ...
تحجر و جمود فکری همزاد با ادیان و عقاید بشری است.
💠تاریخ اسلام و جامعة اسلامی نیز از بدو تشکیل حکومت اسلامی در مدینه از این جریان انحرافی به دور نبوده و در دورههای مختلف، تاریخ اسلام شاهد فراز و فرود این جریان است، به ویژه در دوره معاصر ایران جریان تحجر به سوی تنومندترشدن در حرکت است. هواداران تحجر هیچ تحول و نوآوری و حتی تحول مبتنی بر اصول را بر نمیتابند.
💠 تحجر از جمله جریانهای مخالف با تفکر و نهضت امام خمینی(ره) به شمار می رود؛ از این رو امام به موازات حرکت سیاسی خود، با صراحت و جدّیت بیشتر به مبارزه و مقابله با جریان تحجرگرایی برخاست.
💠مقابلهی امام با تحجر پس از پیروزی انقلاب افزایش یافت و به ویژه در اواخر عمرشان در پیام تاریخی منشور روحانیت درباره این جریان فرمودند:
«خون دلی که پدر پیرتان از این دسته متحجر خورده است، هرگز از فشارها و سختیهای دیگران، نخورده است». (صحیفه امام، ج۲۱، ص ۲۷۸).
💠از منظر امام خمینی ریشهی تحجر و مقدسمآبی در سطح جامعه را باید در سطح حوزهها جستجو کرد:
«ریشه این جماعت، که در جامعه وجود دارد، در حوزههاى روحانیت است...این جریان روحیه و افکار سوء خود را به نام اسلام در جامعه سرایت مىدهد.»
ازاینرو امام خمینی(ره) توصیه میکنند در یک حرکت اجتماعی «قبل از هر کار تکلیف این مقدسنماها را روشن کنید» (امام خمینی، ولایتفقیه، ص ۱۴۳).
💠این هشدارهای امام خمینی(ره) البته تا آخرین روزهای حیاتشان تکرار میشود که:
«هنوز حوزهها به هر دو تفکر آمیختهاند و باید مراقب بود که تفکر جدایى دین از سیاست از لایههاى تفکر اهل جمود به طلاب جوان سرایت نکند و یکى از مسائلى که باید براى طلاب جوان ترسیم شود، همین قضیه است که چگونه در دوران وانفساى نفوذ مقدسین نافهم و سادهلوحان بیسواد، عدهاى کمر همت بستهاند و براى نجات اسلام و حوزه و روحانیت از جان و آبرو سرمایه گذاشتهاند.» (صحیفه امام، ج۲۱ ص ۲۷۳).
💠در این راستا امام خمینی(ره) در مورد بایدهای معرفتی طلاب میفرمایند: «طلاب جوان باید بدانند که پرونده تفکر این گروه همچنان باز است و شیوه مقدس مآبى و دین فروشى عوض شده است.» (صحیفه امام، ج۲۱ ص، ۲۷۳)
💠این هشدارهای امام خمینی به طور صریح به یکسری از «شناختها» اشاره دارد که «باید» به طلاب جوان منتقل شود.
•┄┄═•❁🍃๑🌺๑🍃❁•═┄┄•
🇮🇷کانال بسيج اساتيد و نخبگان جامعه الزهراء(سلام الله علیها)
https://eitaa.com/joinchat/300875895Cca33e6af03
کانال سید روح الله خمینی(ره)
@Khomeini_Basij
•┄┄═•❁🍃๑🌺๑🍃❁•═┄┄