🔷
هجوم موازی، دفاع موازی
#هجوم_موازی به نوعی از حمله گفته میشود که از چند محور به صورت هم زمان به سمت چند هدف حمله برده میشود. در این نوع حمله چون معمولا طرف مورد هجوم، توان و آمادگی کافی برای دفاع در همه محورها را ندارد، اگر به همه هدفها دست یافته نشود، معمولا حداقل یک هدف به دست میآید.
لذا چنین هجومهایی معمولا در وهله اول پیروزی حداقلی و بعد از آن پیروزی حداکثری را به همراه دارند.
یکی از مصادیق چنین هجومی در اواخر قاجار و دوران پهلوی علیه ایران صورت گرفت. در این دوران کشورهای استعمارگر به دنبال دستیابی هر چه مفتومجانیتر به نفت ایران بودند. انگلیس به موازات حمله نظامی به غرب ایران و به تصرف در آوردند چاههای نفتی و سلطه بر پالایشگاههای غرب و جنوب کشور، به فرهنگ عفاف و حجاب در ایران نیز هجوم برده و کشف حجاب به راه انداخته و در هر دو عرصه نفتی و فرهنگی به پیروزی دست یافت.
بعد از مدتی، جریان ملیمذهبی در ایران با تلاش برای ملیکردن صنعت نفت و سعی در از بین بردن شرکت نفت انگلیس و ایران، در عرصه نفتی بر انگلیس پیروز شد. اما بعد از آن، در ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ در جریان کودتای سیاه، با حضور جریان بیعفتان و هوسبازان که در نتیجه هجوم به فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه میدانداری میکردند، مصدق، از میان برداشته شد و ملیشدن صنعت نفت، تا مدتها، بیخاصیت شد و دوباره استعمارگران پیروز میدان گردیدند.
جای عبرت اینجاست که، جریان ملیمذهبی، بر اساس راهبردی که داشت، صرفا در یک محور به دفاع پرداخته و به پیروزی رسید ولی از طریق محور دیگر که قبلا در آن شکست خورده بود، پیروزی در این محور را نیز از دست داد.
در واقع، راهبرد مرتبهای جریان ملیمذهبی، که در مرتبه اول اقدام به دفاع نفتی کرد و به پیروزی رسید و دفاع فرهنگی در مرتبه دوم بود، شکست را به همراه داشت.
حقیقت این است که برای دفاع در برابر هجوم موازی، باید راهبرد
#دفاع_موازی را در دستور کار داشت نه راهبرد دفاع مرتبهای!
متأسفانه، امروزه که کشور نیز مورد هجوم موازی در محورهای فرهنگی، اقتصادی، رسانهای، اجتماعی و نظامی است، باز برخی مسئولین قصد دارند به جای راهبرد
دفاع موازی با راهبرد دفاع مرتبهای با این هجوم مقابله کنند. شاهد این مدعا، متوقفشدن ابلاغ قانون عفاف و حجاب است که انگار قرار است تا دفاع و پیروزی در محورهای دیگر، متوقف بماند!
▫️ کشکولی برای فکر و زندگی
@kashkuul