#اخبار_حوزه
🔺مدرس مدرسه علمیه فاطمیه صومعهسرا:
♦️زیارتنامه حضرتمعصومه (س) یک دوره معرفتشناسی میباشد
🔹 مدرس مدرسه علمیه فاطمیه صومعهسرا دیروز در نشستی که بهمناسبت وفات حضرتمعصومه سلاماللهعلیها برگزار شد در جمع طلاب گفت: زیارتنامه حضرتمعصومه سلاماللهعلیها یک دوره معرفتشناسی است.
🔸به گزارش خبرگزاری کوثر گیلان، خانم رقیه درویشی در مراسم بزرگداشت کریمه اهل بیت علیهاالسلام بیان داشت: حضرتمعصومه سلاماللهعلیها در محیطی پرورش یافت که پدر و مادر و همه فرزندان به فضایل اخلاقی آراسته بودند. عبادت، زهد، پارسایی، تقوا، راستگویی، استقامت در برابر ناملایمات، بخشودگی، پاکدامنی و یاد خدا از صفات تبار پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم بود.
🔸وی گفت: نامگذاری در شریعت اسلام اهمیت ویژهای دارد. در روایات فراوانی، انتخاب نام نیکو از وظایف والدین شمرده شده است. ائمه علیهمالسلام به دلیل مقام و منزلتی بسیار رفیعی که برای حضرتزهرا سلاماللهعلیها قائل بودند، نام مقدس «فاطمه» را بسیار گرامی میداشتند. نگاهی گذرا به اسامی فرزندان ائمه علیهمالسلام نشان میدهد که همه امامان یک یا چند دخترشان را «فاطمه» نامیدهاند. از آن جمله امامموسیبنجعفر علیهالسلام که حداقل نام دو تن از دخترانشان را «فاطمه» نهاد.
🔸درویشی در ادامه با توجه به روایت «مَن زارَالمَعصُومهَ بِقُم کَمَن زارَنی؛ کسی که معصومه سلاماللهعلیها را در قم زیارت کند، مانند آن است که مرا زیارت کرده است.» اظهار کرد: شواهد و قراین در مورد عصمت حضرتمعصومه سلاماللهعلیها بسیار است، و سخن امامرضا علیهالسلام صراحت دارد که حضرتمعصومه سلاماللهعلیها دارای مقام عصمت است و این لقب را حضرترضا علیهالسلام به خواهرشان دادهاند.
🔸وی افزود: عصمت دارای مراتبی است؛ عصمت از خطا و عصمت از گناه. پیامبران و امامان علیهمالسلام دارای هر دو مرتبه عصمت هستند؛ یعنی نه خطایی مرتکب میشودند و نه گناهی از آنان صادر میگردد؛ ولی بسیاری از امامزادگان ممکن است به مقام عصمت از گناه برسند هر چند مصون از خطا نباشند.
🔸این استاد حوزه علمیه در ادامه تصریح کرد: روشن است که مقام عصمت از گناه برای شخصیتی که از سوی امامرضا، امامصادق و امامجواد علیهمالسلام ستوده شده است، امری غریب نخواهد بود و شاید به همین دلیل باشد که در زیارتنامه آن حضرت از وجود ایشان در روز قیامت طلب شفاعت میکنیم؛ چون زیارتنامه حضرتمعصومه سلاماللهعلیها یک دوره معرفتشناسی میباشد.
🔸وی افزود: امامرضا علیهالسلام وقتی در خراسان بودند، نامهای خطاب به خواهر گرامیشان، حضرتمعصومه سلاماللهعلیها نوشتند و ایشان را دعوت به ایران نمودند، این نامه به دلیل این نبود که امامرضا و خواهر گرامیشان از یک مادر بودند، در حالی که امام دارای برادران و خواهران زیادی بودند، بلکه ظرفیت علمی حضرتمعصومه سلاماللهعلیها بسیار وسیع و گسترده بوده و شناخت و ولایتپذیری ایشان نسبت به امامزمان خویش که امامرضا علیهالسلام بودند؛ از تمام اعضای خانواده بیشتر و بسیار زیاد بود.
🔸درویشی در ادامه گفت: زیارت نشانهای از احساس شوق درونی به انسانهای والا و اولیای خداست. زیارت، شناخت و معرفت میآورد. معرفت، انسان را به زیارت و دیدار مشتاق میسازد. این هر دو، اثرگذاری متقابل در یکدیگر دارند. وقتی کسی در محیط و محبت «الله» و «اولیاالله» وارد شد، پای او را به زیارتگاه و مراقد معصومین علیهمالسلام میکشاند؛ اولیای خدا هم به زائران مشتاق و به دلهای مستعد عنایت و توجه میکنند.
🔸وی در پایان عنوان کرد: مردم قم این شرف و افتخار را داشتند که از روز نخست با مکتب پر افتخار اهلبیت علیهمالسلام آشنا شدند و هرگز مکتب خلفا در این شهر رخنه نکرد. مردم قم برای نشان دادن مراتب عشق و علاقه خویش درباره علویان، به مجرد اینکه یکی از آنان در میگذشت، بر فراز تربتش، قبه و بارگاهی بنا میکردند؛ و حضرتمعصومه سلاماللهعلیها نیز از این امر مستثنی نبود. به تصریح علمای رجال، در میان اولاد حضرتموسیبنجعفر علیهالسلام، بعد از امامرضا علیهالسلام، هیچ احدی در فضیلت، همسنگ حضرتمعصومه سلاماللهعلیها نیست.
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_صومعهسرا
#معاونت_فرهنگی
▪️▪️▫️▪️▪️▫️▪️▪️
@kowsarnewsguilan| کانال خبرگزاری حوزهعلمیه خواهران گیلان