🔹فاناِس کار را بر اساس پنج منطقه جهان اسلام، یعنی شام، مصر، عراق، حجاز و حوزه شرق ایران پیش برده و جریانهای فکری رایج را با تاکید بر نگاه تاریخی، بررسی کرده است. او در این کتاب به عقلانی بودن کلام اسلامی توجه دارد و به خوبی آن را نشان میدهد. آن چه مورد توجه به نظر میرسد، بخشهای مربوط به ایران و شیعه در این کتاب است. در جلد نخست، شیعه در کوفه و در جلد دوم، شیعه در بصره بررسی می شود و در جلد سوم، با تمرکز روی بغداد، به طور مشخص و از همه مهمتر دوران امام رضا علیه السلام را مورد توجه قرار میدهد. دادههای این اثر درباره تاریخ جریانهای فکری در ایران و به طور مشخص خراسان، بسیار ارزشمند است. ناگفته پیداست که این اثر برای مخاطبان متخصص تدوین شده و برای علاقهمندان تاریخ فکر در جهان اسلام، این کتاب منبعی ناگزیر محسوب میشود. تقریباً در هر صفحه آن، نکته مهم و ایده ارزشمندی برای کاوشگران وجود دارد.
🔻 این کتاب میتواند سرآغاز خوبی برای مطالعات تاریخ اجتماعی قرون نخستین اسلامی هم باشد زیرا فاناِس در این پژوهش از سبک زندگی، شغل، طبقه اجتماعی، روابط دوستانه و دیگر ویژگیهای متکلمان غافل نبوده است. این استاد پیشین دانشگاه توبینگن، به نسلی از اسلامشناسان تعلق داشت که بسیار بر عربی مسلط و با تاریخ اسلام آشنا بودند و به منابع کلاسیک و قدیمی عربی ـ اسلامی مراجعه میکردند.
🔸کلام و جامعه/ نویسنده: یوزف فان. اس/ مترجمان: فرزین بانکی، احمدعلی حیدری/ ویراستار علمی: دکتر سید محمدرضا بهشتی/ ناشر: انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب/ جلد اول/ نوبت چاپ: چهارم / زمستان ۱۴۰۲
🛒خرید از فروشگاه اینترنتی با تخفیف 🔻
https://b2n.ir/w85532
#انتشارات_دانشگاه_ادیان_و_مذاهب
#کتاب_زندگیات_را_با_دانایی_ورق_بزن
🔹تحریریه کتابخانه ادیان
✨باما همراه باشید✨
📱کانال کتابخانه و انتشارات دانشگاه ادیان 🔻🔻
⏮ | ایتا
📲
http://eitaa.com/libadyan