.
.
🔹کتاب «کلام و جامعه» اثر یوزف فان اس، هرچند از حیث غنا و قوّت از دیگر رقبای پیشینش سَبَق میبرد اما آنچه آن را به کلی اثری متفاوت میکند، سبک و سیاق بی نظیر و یگانه آن است؛ سبک و سیاقی که بر خلاف دیگر آثاری که در این حوزه تولید شده، سعی دارد فراز و فرود علم کلام را بر اساس تحولات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در سدههای دوم و سوم هجری تحلیل و تبیین کند. بنابراین «کلام و جامعه» به بررسی شکلگیری و رشد علم کلام اسلامی در فرقهها، نحلهها و مذاهب مختلف در بستر تاریخی خود میپردازد.
این پژوهش تا جایی که اقتضای آن وجود دارد، از سبک زندگی، شغل، طبقه اجتماعی و روابط دوستانه و … متکلمان نیز غافل نیست. به طوری که خواننده همزمان با زندگی و زمانه از سویی و اندیشههای دینی – مذهبی متکلمان مختلف در طول سدههای دوم و سوم به شکل کاملاً تحقیقی آشنا میشود.
نگاه تاریخی به تحولات کلامی همزمان میتواند نشان دهد برخی معضلات فکری – عقیدتی از کجا آغاز شدند و چه مسائل و انگیزههای سیاسی در به وجود آمدن آنها دخیل بودهاند. این مساله از آن جهت اهمیت دارد که گاه به نظر میرسد ریشه برخی معضلات عقیدتی انگار به درستی شناخته نشده و حتی گاه داوریهایی هرچند مشهور اما به غایت غلط را رقم زده است.
🔹تحریریه کتابسرای ادیان
به ما بپیوندید:🔻
کتاب سرای ادیان
@ketabsara_adyan
🌐
http://adyanpub.com