🔴◀️حسادت به انبیا اکثراً توسط سیاسیون و کسانی بوده که قدرت اجتماعی داشتند.
🔴◀️اکثر شبهات دینی را سیاسیون و قدرتطلبها در ذهن مردم میاندازند.
🔶
#تاریخ_بعثت و
#عصر_ظهور
◀️ جلسه یازدهم
🔷حسادت عامل مهمی در مخالفت با انبیا بوده است، امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: دشمنی قابیل با هابیل و دشمنی با نوح تا پیامبر اسلام، ناشی از حسادت بود. (الغارات/ج۱/ص ۱۱۷)
🔷این حسادت به انبیا که مایۀ دشمنی و مخالفت با آنها شده، بر اساس تحلیل قرآنی، اکثراً توسط سیاسیون جامعه انجام میشد، یعنی کسانی که قدرت و پایگاه اجتماعی دارند.
🔷اینها چرا با انبیا مخالفت میکنند؟ چون نمیخواهند قدرت و پایگاه اجتماعی خود را از دست بدهند، کمااینکه قریش مکّه میخواستند موقعیت اجتماعی یا نفوذشان در قبائل را از دست ندهند لذا با پیامبر(ص) مخالفت کردند.
🔷افراد عادی که قدرتی ندارند، اگر به پیامبر حسادت کنند، اهمیت و اثر چندانی ندارد و جنگی هم راه نمیندازد، اما حسادت وقتی در منازعات و معادلات قدرت بیاید، آنوقت اثر اجتماعی دارد.
🔷در خیلی از آیات قرآن، مخالفین انبیا بهعنوان «ملأ» یا همان اشراف و بزرگان قوم معرفی شدند. مثلاً دربارۀ حضرت صالح میفرماید: ملأ قوم به مستضعفین گفتند شما واقعاً میدانید که صالح از سوى خدا فرستاده شده؟ (اعراف/۷۵)
🔷در واقع آنها میخواستند مردم را به شک بیندازند. این شبهۀ کلامی نبود، شبههای بود که سیاسیون در ذهن مردم میانداختند. بسیاری از شبهات دینی را سیاسیون و قدرتطلبها میاندازند و الّا ذهن آدم سالم هیچوقت طرف آن شبهه نمیرود.
👈🏻صوت و متن کامل:
📎
Panahian.ir/post/6774
#استاد_پناهیان
#بعثت_وظهور
#سیاست_مهدوی
#حکومت_مهدوی
#امام_زمان
#ماه_مبارک_رمضان
@mahdimontazeremast