🔻در سیاست عمیق شوید!
(گزارشی از جلسات روش، مبانی و اخلاق سیاستورزی انقلابی در حوزه شریف)
↙️کلیت
🔹آن قدر حرف هست که حتی اگر یک سال هم این جلسات ادامه پیدا می کرد جا داشت.
🔹باید همه چیز تغییر کند. رهبرانقلاب هم منتقد وضعیت سیاستورزی موجود است. اما واقعاً چه می توان کرد؟
🔹در حوزه شریف بناست قدری جدی تر به سیاست نگاه کنیم و از تحول در وضعیت سیاست ورزی کشور سخن بگوییم.
🔹دانشجوی انقلابی باید مسئله، پروژه و کارویژه ای برای خودش داشته باشد و آن را در طول یک بازه زمانی پی بگیرد. تحول وضعیت سیاست ورزی در کشور می تواند یکی از این مسائل باشد. نباید در فضای رسانه ای غرق شد و سطحی ماند.
↙️روش
🔹برخلاف مباحث مرسوم، بحث در این جلسات نه از مبانی که از روبنایی ترین لایه یعنی "روشِ" سیاست ورزی آغاز می شود. برای بحث با خیلی از جریانات، لزوماً نیازی به بحث های تفصیلی و مبنایی نداریم. خیلی ساده می توان با بحث در مورد روش، کار را خاتمه داد. همچنین در نقد نیز وقتی خطای جریانی مثلا در روش است، نیازی نیست مبنای خطا برایش ببافیم تا نقدش کنیم.
🔹در جریان شناسی روشی، از سه جریان محافظه کار، انقلابی و آنارشیست سخن گفته شد. هم در اصولگرایی هم در اصلاح طلبی چنین تفکیکی قابل طرح است.
🔹عناوین بحث از روش: 1)زمین بازی را بشناس! 2)زمین بازی را بساز! 3)کل را ببین! 4)اصلی-فرعی کن! 5)صبر انقلابی داشته باش! 6)خودت را باور کن! 7)میان مردم باش! 8)مردمی باش!
🔹توضیح داده شد چگونه در کشور طی سال های اخیر به واسطه بی توجهی به اهمیت روش، دچار خطاهای فاحش مواجه بوده ایم. کوشیده شد تا مثال های عینی در این خصوص از انتخابات های مختلف و با زبانی ساده ذکر شود.
↙️اخلاق
🔹سریع القلم، فرامرز رفیع پور و داوری اردکانی سه چهره ای بودند که در جلسه سوم اجمالا به بخشی از دیدگاه هایشان اشاره شد.
🔹بحث بر سر توجه به لایه های فرهنگیِ مسائل سیاسی بود و اینکه چه در فضای اصلاح طلبی چه انقلابی گری، بدون توجه به این لایه ها هیچ اقدامی اساسی و مبنایی نخواهد بود. سه چهره ای که ذکرشان رفت فارغ از دیدگاه سیاسی، چنین توجهی به مسائل داشتند.
🔹مقصود ما از اخلاق، آنچه به عنوان خوش اخلاقی می شناسیم، نیست. مقصود، روح حاکم بر تمامی کنش هاست که شخصیتی دیگرگون می سازد و عدالتخواهی یک مارکسیست، طالبان و یک انقلابی را سنخاً متفاوت می کند.
🔹اگر بخواهیم بحث از اخلاق را در یک جمله خلاصه کنیم می شود: پیامبر باش! خیلی تفاوت می کند پیامبرانه عدالت را طلب کنی یا چپ گرایانه.
🔹برای یک پیامبر "فرد فرد انسان ها" و "فرهنگ" مهم است. او آمده است تا دلسوزانه انسان بسازد. و این انذار خداست به پیامبر اکرم: ولا تکن کصاحب الحوت. یونس، زود نفرین کرد.
🔹جریان انقلابی پس از افراط های اوایل انقلاب نسبت به فرهنگ، در سال های اخیر به تفریط در این حوزه و نادیده انگاشتن فرهنگ مبتلا شده. به همین جهت گاه ریشه های مشکلات را نمی بیند.
🔹به تفاوت نقدمصلحانه و عیب جویی از یک سو و حکم لعن و شماتت و مراء و... از سوی دیگر اشاره شد. گفتیم گاه ما انقلابی ها به واسطه عدم توجه به این مسائل حتی در زندگی دنیایی مان دچار آسیب می شویم.
🔹به مقصود از تعبیر "انقلابی" در بیانات متاخر مقام معظم رهبری اشاره کردیم و گفتیم فضای سیاست ورزی انقلابی بر مدار همین اصطلاح باید در کشور متحول شود. این جعل اصطلاح در واقع به نوعی نقدی است از جانب رهبری نسبت به روند گذشته انقلابی گری در کشور.
↙️آینده
🔹جلسات آینده به بحث از مبنا خواهیم پرداخت؛ ان شاء الله.
به ما بپیوندید:
@mahdytehrani