🔰مرگ بر تولید؛ زندهباد بیتکوین!
🔺هفته پیش خبری منتشر شد از کشف مزرعه استخراج رمز ارز با ۷۰۰۰ ماینر در کارخونهای متروکه در غرب تهران. تو روزای گرما و اوج مصرف برق، خبر مهمی بود. لوگوی کارخونه متروکه تو عکسها [ضمیمه👇🏻] آشنا بود و توجهم رو جلب کرد. یه کم بررسی کردم، به آدم جالبی رسیدم!
🔺کارخونه «پارسمتال» که دهه ۴۰ پاگرفته و بیش از ۵۰ سال به تولید لوله و اتصالات چدنی و... مشغول و در تولید برخی محصولات، پیشگام و اولین بوده، اوایل سال۹۴، بیش از ۵۰ درصد سهامش از شرکت «هسایار» (وابسته به وزارت دفاع) و طبق معمول در فرآیندی غیرشفاف و دورهمی، به بخش خصوصی واگذار میشه!
🔺خریدار اما مهمه؛ شرکت «پدیده تجارت سیوان» متعلق به علیرضا نیکویی، مالک روزنامه قانون، خریدار این کارخونه تولیدیه. با شرایطی مبهم و قیمت و ارزشگذاری نامعلوم. با نیکویی و شرکت سیوان، اواخر سال ۹۶ و در جریان پرونده بانک سرمایه آشنا شدم و ماجرای خرید پارسمتال رو هم همون ایام شنیدم.
🔺شرکت نیکویی با شرایطی عجیب و بدون وثایق کافی از بانک سرمایه ۸۰ میلیارد تومن تسهیلات گرفته بود و پس نمیداد که با افشای اون در برنامه شهرداد در اواخر سال ۹۶، بازداشت و بخش عمدهای از اون مبلغ در حسابش بلوکه و تسویه شد. ماجرای اونم جالب بود. ویدئوهای اون پرونده رو تو کانال آوانت میتونید ببینید. [قسمتهای یک، دو، سه و چهار]
🔺مسئول پیگیر مطالبات بانک میگفت نیکویی تو جلسه و در واکنش به تقاضای ما برای بازپرداخت بدهیش میگفته "اصلاً قرار نبوده پس بدم، تو انگار ادبیات جمهوری اسلامی رو بلد نیستی؟!" و تو جلسه برای ترسوندن ما به وزرای ترسناک، به ادعای خودش، زنگ میزده و رو اسپیکر صحبت میکرده. قبلاً تو سخنرانیها بهش اشاره کردهام [اینجا]
🔺با بازداشت و برگشت اون پول، احتمالا نیکویی با وجه دیگهای از ادبیات جمهوری اسلامی آشنا شده اما سرنوشت نامعلوم دادگاه غیرعلنی او از یکسو و عدم کنکاش و برخورد با حامیان صاحب نفوذ او از سوی دیگه و از همه مهمتر برچیده نشدن اساسی فضای «واگذاری» رانتی منابع عمومی (کارخونه، تسهیلات و ...) باعث شده که امروز و بعد از گذشت سالها از چنین تخلفاتی و حتی بعد از افشای برخی از اونا، شاهد چنین صحنه غمانگیزی باشیم.
🔺ردیف شدن چند هزار ماینر در خرابههای کارخونهای که روزی چرخ این مملکت و چرخ زندگی چندین کارگر رو میچرخونده. کارگرهایی که تا همین اخیر هم درگیر تجمع برای حقوقشون بودن!
🔺کیسها مهماند، عمیق شدن روی قصههاشون درسآموزه. با «علیرضا نیکویی»، «روزنامه قانون»، «بدهی بانکی»، «خصوصیسازی»، «تولید»، «کارگر» و «بیتکوین»، جمله که هیچ، میشه یه سینمایی با ژانر «درام/وحشت» ساخت و بعد از تماشا و تحیر، فکری به حال اصلاحات اساسی برای جلوگیری از بازتولید موارد مشابه کرد.
✍ میلاد گودرزی
🆔
@Masaf