🔺وضعیت شیوع کرونا در جهان/نوسانهای معنادار و بیتوجهی به عوامل اقلیمی
🔹در آستانه فصل بهار، آمارهای جهانیِ شیوع کرونا در وضعیت نزولی قرار دارد.
🔸کمی پس از ماه ژانویه(دی)، آمارهای میانگین جهانی به طرزی واضح فروکش کرد. این فروکش در بسیاری از کشورها (از جمله ایران) از ماه دسامبر(آذر) آغاز شد و کشورهایی که واکسیناسیون کرونا را در این تاریخ آغاز کردند، با یک ماه تأخیر شاهد نزول آمارها بودند.
🔹کشورهای گرمسیری جنوبی نیز با ثبت یک موج جدید در آخر پاییز و اول زمستان، مجدداً وارد مرحله نزولی شدند.
🔸اما پس از دو ماه نزول، این شیب شکسته شده و آمارها در کشورهایی مانند هند، کشورهای آفریقای شرقی، حاشیه خلیج فارس و مدیترانه شرقی تا حدی رو به افزایش هستند که تأثیر خود را در میانگین جهانی بر جای گذاشتهاند.
💡در شرایطی که عدهای کاهش آمارها در زمستان را به تزریق واکسن ها ربط میدادند و قطعاً با بهبود وضعیت کشورهای معتدل اروپایی در بهار و تابستان حرفهای بیشتری خواهندزد، بیتوجهی به عوامل اقلیمی و ایمنی واکسن ها، قطعاً موجب غافلگیری دوچندان آنها در موجهای بعدی خواهدشد.
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam