✍ مسببین بحران پیری جمعیت ایران(بخش اول)
🔹️ جمعیت و جوانی آن یکی از مؤلفههای موثر بر قدرت و پیشرفت یک کشور محسوب میشود. جوانان قوه پیشران و عامل حرکت و رشد اقتصادی، صنعتی جامعهاند. پیری جمعیت سبب کاهش جمعیت جوان یک جامعه میشود که در نتیجه کاهش توان جمعیتی، تولید و سرعت پیشرفت جامعه را در پی دارد و از طرفی افزایش نسبت جمعیتی سالمندان و در نتیجه آن، افزایش هزینههای درمان و... دیگر آثار و نتایج این بحران خواهد بود. بنابراین جمعیت حتی از قبل انقلاب یکی از اهداف جریان نفوذ بوده است.
🔸️ پیش از انقلاب، شورای جمعیت آمریکا با اجرای لایحه تنظیم خانواده سعی در ایجاد زیرساختهایی جهت ترویج فرهنگ بیبندوباری آمریکایی و تضعیف نهاد خانواده در ایران داشت اما تمام زحمات آمریکا و مسئولان وزارت بهداری آن زمان تنها ۰.۴ درصد از نرخ رشد جمعیت کشور کاست. (نرخ رشد جمعیت از ۳.۱۳ در سال ۱۳۴۵ به ۲.۷۱ در سرشماری سال ۱۳۵۵ کاهش یافت). در واقع آمریکا تمایلی نداشت با کنترل جمعیت ایران، اقتدار ژاندارم منطقه را کم کند و هدف اصلی از بین بردن خانوادههای ایرانی و فرهنگ و اعتقاداتشان بود.
🔹️ البته ترویج تنظیم خانواده در پیش از انقلاب، میتوانست زیرساختی جهت تبلیغات فرهنگی و... در این مورد برای زمانی باشد که توان جمعیتی ایران نه به نفع آمریکا که علیه منافعشان باشد.
🔸️ از طرف دیگر عدم پیروی کامل مردم از حکومت وقت و مخالفت شرع و علمای دین با این لایحه، نیز از دیگر عواملی بودند که مانع اجرای کامل اهداف این طرح شده بودند.
🔹️ سال ۱۳۵۷ با انقلاب اسلامی، طرح ضداسلامی تنظیم خانواده تعطیل شد. نرخ رشد جمعیت در نخستین سرشماری پس از انقلاب در سال ۱۳۶۵ به ۳.۹۱ رسید که البته با کسر میزان مهاجرین، نرخ واقعی ۳.۲ به دست میآمد که تقریباً معادل نرخ باروری در سال ۱۳۴۵ بود. در واقع با احتساب ورود مهاجران و کسر آمار آنها خبری از بمب و انفجار جمعیتی نبود و رفتار باروری مردم نسبت به قبل از انقلاب تغییر قابل ملاحظهای نداشت، بلکه حتی با توجه به بهبود وضع بهداشتی و کاهش مرگ و میر نوزادان، میتوان گفت فرزندآوری کاهش پیدا کرده بود!
🔸️ نفیس صدیق معاون دبیر کل و رئیس وقت صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در سفر خود به ایران میگوید:《گفتوگوهایی که متعاقب سرشماری سال ۱۳۶۵ در سال ۱۹۸۸ با دولت ایران صورت گرفت به آن منجر شد که دولت در برنامه نخست توسعه، کنترل جمعیت را در نظر بگیرد.》و مژده اختصاص ۴ میلیون دلار بودجه به طرح کاهش جمعیت ایران را داد در حالی که درمورد ۸ سال جنگ تحمیلی هیچ صدایی از این مدعیان حقوق بشر شنیده نشد. درست همانگونه که در حال حاضر درباره ظلم آلسعود به مردم مظلوم یمن سکوت کردهاند ولی نگران نرخ باروری این کشور شدهاند!
🔹️ بدین ترتیب میتوان گفت عوامل خارجی در شروع این طرح و خیانت علیه جامعه ایرانی دست داشتهاند و برخی اظهار نظراتی مثل گفته آقای دکتر مرندی درباره نگرانیشان بابت جمعیت به صورت مستقل و ناگهانی و پیگیری شخصیشان در این مورد صادقانه به نظر نمیرسد.
🔸️ گرچه مسئولین ایرانی مجری این سیاستها شده بودند اما نقش عوامل خارجی بسیار آشکار است. از جمله مسئولین موثر در اجرای این طرح، جناب دکتر مرندی هستند که طبق گفتههای خودشان بسیار پیگیر این طرح و جلب رضایت علما و مراجع و مسئولین سیاسی کشور جهت انجام آن بودهاند. به حدی که مقام معظم رهبری درباره تاریخچه اتخاذ سیاست کنترل جمعیت میگویند:《اول کار از سال ۶۶ شروع شد. پیش من آمدند و تصویر هولناکی را ارائه کردند و ما معتقد شدیم باید کنترل کرد》
🔹️ یا حتی طبق اظهارات دکتر مرندی، مقام معظم رهبری که در آن زمان رئیس جمهور بودند با کنترل جمعیت مخالفت جدی داشتند و بعد از بحث و اصرار بسیار دکتر مرندی، قبول میکنند ولی تاکید میکنند بدون مشورت با روحانیت کاری نکنند و شعارهای طاغوتی "دو بچه کافی است" را زنده نکنند.
🔸️ با این حال دکتر مرندی و برخی مسئولین دیگر کار خود را ادامه داده و سعی میکنند نظر علما، مراجع، روحانیت و کارشناسان را درمورد تحدید نسل مثبت کنند.
🔹️ دکتر مرندی در همین راستا به امام خمینی(ره) نیز نامه نوشتند و درمورد این موضوع توضیح داده و سوال کردند. گرچه اصل این نامه در دسترس نیست، در صحیفه نور نیز اثری از آن دیده نمیشود و متن آن تا به حال با الفاظ متفاوت نقل شده اما دکتر مرندی آن را اینگونه نقل کردهاند:《مطلب جمعیت مهم است و باید در دانشگاهها و رسانهها مورد بحث قرار گیرد.》
🔸️ از همین نقل قول نیز نمیتوان موافقت امام با این طرح را برداشت کرد! و تصمیمی به این مهمی گرفت. از فردی ولایتمدار این کار سرخود و نسنجیده برنمیآید.
#یادداشت
#تحدید_نسل
✅ کانال واحد سلامت مؤسسه مصاف(سلام)
@masaf_salam