📌
#آسیب_شناسی_انیمیشن_تخصصی
نام انیمیشن :
#خیزش_نگهبانان (
#Rise_of_the_guardians ) -قسمت ۲
🔺 در واقع انيميشن نگهبانان را مي توان به گونه اي طرفدار و مبلغ مزورانه اعتقادات تلقی نمود. بخصوص كه به روش هاي گوناگون شخصيت منفي خود را شيطان نمايش مي دهد. از سوي ديگر تاكيد مي كند اگرچه ما قهرمانان را نمي بينيم اما آنها وجود دارند. ولی باید در نظر بگیریم که مخاطب بزرگتر فيلم با سوالاتي جدي تر روبرو مي شود و در قياس با زندگي واقعي، نتايج متفاوتي به دست می آورد:
🔺 اگرچه دنياي ناديدني ها وجود دارند اما زاييده و متكي به اذهان است. اگر افراد باور هاي خود را از دست بدهند اين دنيا نيز محو مي شود. در حقيقت اين اعتقادات ساخته و پرداخته توهمات اند. در صحنه رويارويي پاياني فیلم، كودكان هستند كه از قهرمانانشان (باورهاي ساختگیشان) دفاع مي كنند. حال آنكه انتظار مي رفت ماه (خدا) از هر دو دفاع كند!
🔺 به همين دلیل است كه قهرمانان فيلم تلاش مي كنند خود را و يا آثاري عيني (ديدني) از خود را به کودکان نمایش دهند. چرا كه منطق فيلم مبتني بر اين است كه ديده نشدن برابر نوعي مرگ است (يكي از باورهاي پايه اي اجتماعي غرب).
🔺 قانون “ببين تا باور كني” موتور محرك فيلم است. پسركي كه در حال از دست دادن اعتقادش است ملتمسانه از عروسكش مي خواهد تكانی بخورد. او كه با ديدن اثر سرماي جك او را باور مي كند نهايتا مي تواند او را ببيند. اين دقيقا منطبق با منطق و شعار مسيحيت است كه مي گويد:”ايمان بياور تا بداني”
🔺 از تمام نكات بالا و نشانه هاي فيلم شايد به نظر برسد با انيميشني مبلغ مسيحيت طرفيم، اما از ياد نبريم كه دنياي قهرمانان فيلم (دنياي اعتقادي) يك دنياي تخيلي متعلق به كودكان است! در واقع اقتباس هاي عين به عين از باورهاي مسيحي و نسبت دادن آنها به كودكان چه نتيجه اي براي بزرگسالان دارد؟!
🔺 تنها بزرگسال ناطق فيلم مادر پسرك است كه از او مي پرسد با چه كسي صحبت مي كني؟ او پاسخ مي دهد: “جك فراست” و مادر او را با اعتقادات بچه گانه اش تنها مي گذارد.
✅ کانال مصاف گیم👇
@MasafGame🎞