✅ چرا در ایران مکتب اقتصادی اسلام به نظام اقتصادی تبدیل نشد؟
🔻 محمد خوشچهره، نماینده مجلس هفتم و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران:
🔹 در قانون اساسی ایران جلوههایی از اسلام در مباحث اقتصادی وجود دارد مانند اصول ۴۳، ۳۱، ۳۴ و حتی ۴۴. وقتی به اینها نگاه میکنیم متوجه میشویم تأمین سرپناه، معیشت، سلامت غذایی، فرصتهای برابر شغلی، تأمین بهداشت و آموزش عمومی جزئی از وظایف دولت تعریف شدهاند و همه اینها ریشه در باورهای اسلامی دارند و در اندیشههای امام راحل هم متبلور شدهاند و افراد بزرگی مانند شهید بهشتی تلاش کردند این اندیشهها را تفسیر و تبیین کنند.
🔹 تحت عنوان مقابله با تورم نرخهای بهره بالا را وضع کردند و حتی برخی علما را هم بازی دادند و دست بانکها را برای گرفتن سود و بهره باز گذاشتند ولی امروز مراجع و علمایی که متوجه شدهاند شروع به واکنش و موضعگیری کردهاند.
🔹 در نظام جمهوری اسلامی، محروم و ضعف به عنوان گروه هدف مشخص شدهاند و این دو به عنوان دو واژه به شدت پرمعنا و قابل دفاع محسوب میشوند. البته برخی مستضعف و محروم را فقیر تلقی میکنند ولی در اصل اینگونه نیست، چون ممکن است برخی در اوج برخورداری علمی و مالی باشند ولی سیاستهای وضعشده آنها را به ضعف بکشانند. به عبارت بهتر مستضعف کسی است که استعداد دارد ولی چون امکانات کافی در اختیار ندارد استعدادش شکوفا نشده است.
📝 متن کامل:
http://ihkn.ir/?p=33342
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با
#مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔
@meftahandishe_com