✅ گزارشی از کرسی ترویجی «ماهیت نهادهای نظارتی در انتخابات»
💢 مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی با همکاری گروه فقه سياسی مرکز پژوهشی فقه و اجتهاد فاضل کرسی ترویجی با موضوع «ماهیت نهادهای نظارتی در انتخابات» را برگزار کرد.
🔹 حجت الاسلام والمسلمین محمد متقیان تبریزی، ارائه دهنده: موضوع این کرسی بررسی فقهی نظارت استصوابی است. نظارت استصوابی در قانون اساسی وجود ندارد و تنها به موضوع نظارت شورای نگهبان بر انتخابات اشاره شده است که بحث نظارت استصوابی مطرح نشده است.
🔹 رئیس وقت هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات در سال ۷۴ طی نامه ای به شورای نگهبان نظر این شورا را درباره اصل قانون اساسی مبنی بر نظارت شورای نگهبان بر انتخابات را جویا می شود که در پاسخ به این درخواست گفته شده است که این نظارت استصوابی بوده و شامل همه مراحل انتخابات از تایید صلاحیت نمایندگان و… می گردد که از این زمان موضوع نظارت شورای نگهبان مورد مناقشه و بحث گروه های مختلف قرار گرفت.
🔸 حجت الاسلام والمسلمین محمدی، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(قدس سره) ناقد کرسی: اینکه گفته شد موضوع نظارت، اصلا محل بحث نیست، به نظر صحیح نمی آید. زیرا حتی اگر مردم حق تعیین سرنوشت را بر اساس تعریف صورت گرفته نداشته باشند، در اصل ۹۹ بحث نظارت شورای نگهبان بر انتخابات وجود دارد و باید بررسی شود این نظارت به چه نوعی است و چگونه تفسیر می شود.
📝 متن کامل:
https://ihkn.ir/?p=36566
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#انتخابات
#گزارش_خبری
#قم
🔳 با
#مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔
@meftahandishe_com