ارسالی
چرا ما ایرانی شیعی مدیون امامزادهها و علیالخصوص آقازادگان پرشمار امام هفتم(ع) هستیم؟
🔹بعد از امکان برپایی کرسیهای نظریهپردازی امام صادق(ع) که با نقل و گسترش روایات فقهی، شیعه جعفری را پایهگذاری کرد و هفت هزار شاگرد تربیت نمود؛ پیدا بود که خلفای بعدی، اجازه ایجاد چنین فرصتی را به امامان بعدی نخواهند داد. امام موسی کاظم(ع) با علم به این مسأله و دیگر مسائل پیشرو، برای گسترش شیعه در ابعاد بینالمللی، راه دیگری در پیش گرفت. ایشان، بین ۴ تا ۹ سال در زندان بود؛ امکان تربیت شاگردان یا تدریس و یا حتی ارتباط با یاران خود را نداشت. بنابراین تعداد فرزندانشان را گسترش داده و فرزندانشان را برای یک طرح استراتژیک محیط مدار تربیت و آماده کرد.
🔹برای امام موسی کاظم(ع) ۱۸ فرزند پسر و ۱۹ فرزند دختر ذکر شده است. امام هفتم نه فقط پسران بلکه دخترانشان را هم برای رهبری آیندهی «جنبش شیعیان» آماده ساخت. تا سالها بعد، زمانی که مأمون عباسی، به اجبار امام رضا(ع) را به طوس کشانید، خواهران و برادران امام هشتم هجرتی را در بسط شیعه آغاز کنند..
🔹فرزندان امام کاظم(ع) در دایرهای به شعاع هزار و پانصد کیلومتر از نقطه مرکزی بغداد، منتشر شدند. اغلب، راهی ایران شدند؛ میتوان گفت ارادهی الهی بود که سرزمین ایران به همت این دردانههای امام کاظم، آرامآرام برای انقلاب اسلامی ۵۷ و رهبری مسلمانان در قرنهای بعدی آماده بشود..
🔹شیعه، پیش از هجرت فرزندان امام کاظم در بخشهایی از ایران نمود داشت اما با ورود این فرزندان بود که شیعه در ایران نضج میگیرد. این عزیزان، در یک خط ثابت پشت سر هم حرکت نکردند، بلکه پخش و منتشر شدند. به هر کجا که وارد شدند، پیام مظلومیت برادر بزرگوار خود امام رضا(ع) را بردند و در همان منطقه ماندند و به گسترش شیعه پرداختند تا شهید شدند. و قرنهاست که مزار مطهر هریک، عنصر مهم ثبات و دوام و قوام ایرانیهاست.
@meh_shekan