📚
#جریان_های_فکری
#مرتبط_با_علوم_انسانی_اسلامی:
📙جریان شناسی فکری ناظر به علوم انسانی اسلامی در ایران معاصر و در جهان اسلام معاصر که به مثابه هسته مرکزی تمدن نوین اسلامی عمل می کند، دارای طیف های متمایزی هست که می توان به صورت ذیل تبیین اجمالی کرد:
🔶
#جریان_اول_اسلامی_سازی_دانش:
از رهبران فکری این جریان فکری، اسماعیل راجا الفاروقی و سید محمد نقیب العطاس هستند. این جریان، فراگیرترین گفتمان فکری در چند دهه اخیر در جهان اسلام بوده است.در این جریان بر کاربردی کردن مفاهیم بنیادی تاکید می شود و تهذیب اصول تفکر مدرن از دیگر ویژگی های اساسی این جریان فکری مرتبط با علوم انسانی اسلامی هست.
🔶
#جریان_دوم_اجتهاد_اسلامی:
گفتمانی هست که رهبری این جریان را ضیاالدین سردار پاکستانی برعهده دارد.ضیاءالدین سردار با انتشارات کتاب ها و مقالات بسیاری در این زمینه، هنوز هم به عنوان رهبر فکری این جریان علوم انسانی اسلامی در کانون توجه قرار دارد.
🔶
#جریان_سوم_علم_مقدس:
رهبری این جریان فکری مرتبط با علوم انسانی اسلامی، دکتر حسین نصر هست و عثمان بکار و مظفر اقبال را هم می توان در طیف این جریان فکری مرتبط با علم انسانی دینی دانست.
🔶
#جریان_چهارم_علمی_بودن_قرآن:
این جریان و رویکرد فکری، در پی ایجاد تحول در علوم انسانی اسلامی نبود، بلکه به دنبال اثبات علمی بودن قرآن بود. موریس بوکای فرانسوی بعد تشرف به دین اسلام، رهبری این جریان فکری را برعهده گرفت.
🔶
#جریان_پنجم_پارادایم_جهانی_اسلام:
مسعود العالم چودری، نماینده این جریان فکری مرتبط با علوم انسانی اسلامی می باشد. وی تلاش بسیاری کرده تا مدلی از رابطه میان اسلام و علم و شکل گیری علم اسلامی ارائه دهد.
📙
#لازم_به_یادآوری_هست که جریان های فکری مرتبط با علوم انسانی اسلامی در ایران معاصر، در مجالی مستقل بیان خواهد شد.
📙
#جهت_مطالعه_تفصیلی در ارتباط با جریان های فکری پنج گانه فوق، به کتاب ذیل مراجعه شود:
📙
#روش_شناسی_علوم_انسانی
#نزد_اندیشمندان_مسلمان( مدلی روش شناختی از علم اسلامی)، دکتر محمدتقی ایمان، احمد کلاته ساداتی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه،چاپ زمستان ۱۳۹۲.
#پرونده_علوم_انسانی_اسلامی
#پرونده_فلسفه_علم_دینی
#011_308
#017_358
🟠
http://eitaa.com/mir_mohammadi5050
🟡
http://sapp.ir/d.mir.mohammadi50