نهمین دورهی شورای عالی حوزه، اولویتها و چالشها
🔹نهمین دوره شورای عالی حوزههای علمیه کشور در حالی اعضای جدید خود را شناخت که طی ماههای اخیر بحثهای زیادی در محافل مختلف حوزوی طرح شده که این امر نشاندهنده انتظارات بالای جامعهی حوزویان از این شورا است.
🔹اعضای دور نهم شورای عالی حوزههای علمیه با دو تغییر مواجه شد و براساس نظر اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ( براساس حروف الفبا)
حضرت آقایان محسن اراکی، علیرضا اعرافی، محمود رجبی، محمدمهدی شبزندهدار، محمود عبداللهی، سیدمحمد غروی و جواد مروی اعضای این دوره هستند.
🔹مهمترین تغییر ایجاد شده در دور نهم، عدم کاندیداتوری حضرت آیتالله حسینی بوشهری است که نشان میدهد در اقدامی ارزشمند، ترحیج دادند تا در عالیترین سطوح سیاستگذاری حوزههای علمیه تغییرات و چرخش مدیریتی شکل گیرد. این اقدام از جهات مختلفی میتواند برای شورای عالی و هیئت امنای سایر نهادهای حوزوی نیز درسآموز باشد و راه را برای تغییرات جدی در آنها ایجاد کند. طبیعی است مدیر حوزه علمیه و اعضای شورای عالی همچنان از سه دهه تجربیات مدیریتی مستقیم و سیاستگذاری کلان آیتالله حسینی بوشهری همچنان استفاده خواهند کرد.
🔹اگرچه اعلام رسمی انتخاب اعضای دور نهم شورای عالی حوزه در انتظار تایید نظر مراجع معظم تقلید است، اما بافت این شورا بویژه با حضور آیتالله سیدمحمد غروی و آیتالله جواد مروی نشان میدهد که نظر مثبت مراجع معظم تقلید را هم اخذ خواهد کرد.
🔹شورای عالی به عنوان عالیترین نهاد سیاستگذاری و تصمیمگیری درباره برنامههای مختلف حوزه علمیه، همواره مورد توجه سطوح مختلف حوزیان بودهاست و انتظارات متعددی از آن وجود دارد. در این بین نمیتوان انتظار داشت که شورای عالی نیز بتواند تمامی انتظارات وارده را برآورده نماید اما برخی مطالبات مانند تعامل نزدیک با اساتید و بدنه طلاب، حضور اعضای شورای عالی در بین حوزویان و کسب نظر مستقیم آنان و اطلاعرسانی از تصمیمگیریها و برنامهها از جمله مواردی است که تحقق آنها امری بدیهی است.
🔹در چند سال اخیر اتفاقات جدی در نظام آموزشی کشور و همچنین حوزههای علمیه رخ داده است. آنچه اکنون به عنوان اولویتهای مهم دور جدید باید مورد توجه جدی اعضای شورای عالی حوزه باشد موضوع «کاهش ورودی حوزههای علمیه»، «تورم ساختار اداری و به تبع آن هزینهکردهای کلان در بخش اداری و پرسنلی»، «افت شدید علمی و کم رونقی دروس آزاد» و همچنین «تهدیدات هویتی جامعهی طلبگی و حوزوی» است. هر یک از موارد فوق زیرمجموعههایی دارد که میتواند با استفاده از نظرات کارشناسان و دلسوزان امر طرح و مورد بررسی قرار گیرد.
🔹از دیگر اقدامات لازمی که انتظار میرود مورد توجه دور نهم شورای عالی حوزههای علمیه قرار گیرد، تجدیدنظر در دبیرخانه شورای عالی حوزه با هدف پویائی و تحرک آن است، چرا که دبیرخانه شورای عالی موتور محرک سیاستگذاری و تصمیمگیری کلان حوزههای علمیه است و کمرمقی مدیران آن به تمامی بخشهای حوزههای علمیه تسری مییابد.
🔹در این بین روش مدیریتی حضرت آیتالله اعرافی در هشت سال اخیر نشان میدهد که سطح تعامل بالائی با شورای عالی حوزههای علمیه را دارد و تلاش میکند تحولات جدی در ساختار مدیریتی حوزهها ایجاد نماید، اما همچنان برخی آسیبهای تصمیمگیری معاونین مرکز مدیریت مانند تغییر کتب درسی و کمتوجهی به نظرات اساتید سطوح عالی جزء مواردی است که نیاز است در دور جدید با تعامل حداکثری با شورای عالی حوزه و همچنین اساتید و طلاب رفع گردد.
🔻🔻🔻
https://mobahesat.ir/24390
🔸در همین زمینه:
اعضای هفتمین دوره شورای عالی حوزه انتخاب شدند
هشتمین دوره شورای عالی حوزه و مطالبات حوزویان
شورای عالی حوزه، اولویتها و نیازها
چه کسی مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه خواهد شد؟
مروری اجمالی بر برخی از مسائل حوزه و روحانیت
🔻🔻🔻🔻
⚡️
مباحثات آمادگی دارد نظرات، پیشنهادات و نقدهای اساتید و طلاب محترم پیرامون عملکرد و اولویتهای شورای عالی حوزههای علمیه را منتشر نماید. برای ارسال مطالب خود با این راه ارتباطی در تعامل باشید.
@Ahmadnajmi