⚡ مرجعسازی عربستان برای عراق
🔹 عربستان با برگزاری کنگره «همافزایی مراجع دینی عراقی» و مشارکت افراد گمنام تحتعنوان مرجع، اقدام معناداری انجام داد.
🔹 خبرگزاریهای سعودی روز چهارشنبه ۴آگوست (14 مرداد)، از برپایی کنگره «همافزایی مراجع دینی عراقی» در مکه مکرمه خبر دادند. مقامات برگزارکننده این نشست اعلام کردهاند که هدف از این نشست ایجاد «وحدت کلمه» در میان مذاهب اسلامی عراق است. این کنگره که با سخنرانی «احمد حسنالطه»، از علمای مجمع فقهی اهلسنت عراق آغاز شد، در طول برگزاری توسط شبکه تلویزیونی سعودی «العربیه» پوشش داده شد.متولی برگزاری نشست نیز موسسه بزرگ سعودی «رابطه العالم الإسلامی/اتحادیه جهان اسلام» است.
🔹 باوجود ادعاها و تبلیغات صورتگرفته پیرامون «همافزایی مراجع دینی عراقی» و تاکید بر اصولی همچون مبارزه با تروریسم و وحدت جامعه دینی عراق در این نشست، اما سابقه بد برگزارکنندگان چنین نشستی در عمل موجب اعتراض بسیاری از متفکران مسلمان و واکنش مردم عراق شده است.برگزاری کنگرهای درباره مراجع عراق آن هم با حضور میهمانان محدود و گزینششده، قبل از آنکه بخواهد موجب وحدتبخشی باشد، بیشتر میتواند باعث تفرقه شود.
🔹 افرادی که در این نشست تحتعنوان مراجع تقلید عراقی حضور پیدا کردند تقریبا هیچکدام شناختهشده نبوده و از پایگاه اجتماعی خاصی نیز برخوردار نیستند. این مساله درباره علمای سنیمذهب دعوتشده نیز صادق بود، بهگونهای که هیچکدام از بین افراد میانهروها نبودند. نکته مهمتر آنکه در این نشست سعودیها عملا از جایگاه رهبری شیعیان عراق توسط آیتالله سیستانی گذر کردند تا بهنوعی گامی برای هدف قرار دادن این بیت شیعی برداشته باشند. این درحالی است که می توانستند از نمایندگان بیوت مراجع تقلید عراق دعوت نمایند.
🔹 در نشست هیچیک از افراد نزدیک به آیتالله سیستانی حضور نداشتند. باوجود این، برگزارکنندگان سعودی کنگره «همافزایی مراجع دینی عراقی» اصرار داشتند که افراد حاضر در این کنگره نمایندگان کل مراجع تقلید شیعه و سنی هستند که البته این تعمیم به مذاق مردم عراق خوش نیامد. افرادی که تحتعنوان مراجع شیعه و سنی در این نشست شرکت کرده بودند به هیچعنوان ظرفیت آنکه بتوان به آنها نماینده کل شیعیان و اهلسنت عراق گفت، نداشتند.
🔹 حالا پس از گذشت روزها از برگزاری این کنگره، واکنشها و تحلیلها نشان میدهد عربستان سعودی نهتنها در پروژه ایفای نقش رهبری جهان اسلام و مرجعسازی دروغین شکست خورده، بلکه در مظان اتهام نیز قرار گرفته است. دعوت عربستان از شخصیتهای گمنام بهعنوان «مراجع دینی شیعه» سبب برانگیخته شدن حساسیتهای مذهبی فراوانی در عراق شد. حتی کارشناسان سیاسی این کشور چنین سوالی را در رسانهها مطرح کردند که هدف ریاض از چنین کاری، آن هم در آستانه انتخابات عراق چه بود؟ آیا چنین اقدامی، نتیجهای جز اختلاف و عصبانیت عمومی را در پی داشت؟
🔹 بدیهی است که جامعه عراق-بهعنوان قربانی خشونت، تروریسم، سَلَفیگری و ارتجاع عربی- دیگر تحمل چنین سناریوهای شومی را ندارد و قویا در مقابل اهداف غیرانسانی آن میایستد.در یک چشمانداز واقعبینانه و راهبردی، بسیاری از کارشناسان و ناظران تحولات منطقه بهخوبی میتوانند درک کنند که اقداماتی نظیر برگزاری این کنگره تا چه حد برای عربستان هزینه در برخواهد داشت. چنین اقدامی تنها موجب افزایش اتهامات علیه ریاض و پس از آن، باز شدن پروندههای اعتقادی-سیاسی گذشته رژیم سعودی میشود
🔸 مشاهده متن کامل گزارش
https://mobahesat.ir/23463
🔻🔻🔻
@mobahesat